Turism: Spania, a doua tara cea mai vizitata din lume dupa Franta

PNL

Spania a devenit in 2017 a doua tara cea mai vizitata din lume dupa Franta si depasind Statele Unite – cu 82 de milioane de turisti straini, a declarat seful guvernului spaniol, Mariano Rajoy, citat de AFP, informeaza AGERPRES.

“82 milioane de cetateni straini au vizitat Spania anul trecut, cu 9% mai mult decat in 2016, generand venituri de 87 miliarde de euro, in crestere cu 12% “, a declarat miercuri Rajoy la un summit al tarilor din sudul UE axat pe imigratie.

“Am devenit a doua tara din lume in ceea ce priveste numarul de vizitatori si venitul pe turist”, a completat el, laudand eforturile depuse de industria turistica spaniola pentru a fi mai competitiva.

Turismul spaniol si-a a doborat de asemenea propriul record pentru al cincilea an consecutiv, in pofida unui 2017 marcat de atentatele teroriste din august din Catalonia (16 morti) si de grava criza politica care a zguduit in toamna aceasta regiune, cea mai vizitata a tarii.

In octombrie, numarul turistilor a scazut cu aproape 5% intr-un an in Catalonia, pe fondul unor demonstratii masive dupa ce referendumul pentru autodeterminare a fost interzis.

In 2016, Spania a primit 75,3 milioane de vizitatori, situandu-se imediat in spatele Statelor Unite, cu 75,6 milioane de turisti, in timp ce Franta a ramas clar in fruntea clasamentului, cu 82,6 milioane de vizitatori, potrivit cifrelor Organizatiei Mondiale a Turismului (UNWTO), care va publica luni noile sale statistici pentru 2017.

Numarul de turisti care au vizitat Franta in 2017 ar putea ajunge la 88 – 89 de milioane de persoane, potrivit unei estimari prezentate in decembrie de catre Ministerul Afacerilor Externe din aceasta tara.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1