Turismul a reprezentat o cincime din PIB-ul Greciei si un sfert din locurile de munca

Industria calatoriilor si a turismului din Grecia a crescut anul trecut cu 6,9%, un ritm de trei ori si jumatate mai ridicat decat al intregii economii elene, arata rezultatele unui studiu al Consiliului Mondial al Turismului si Calatoriilor (WTTC), informeaza publicatia elena Kathimerini, transmite AGERPRES.

Turismul a avut anul trecut un aport de 20,6% la PIB-ul Greciei, fata de un nivel de doar 10,4% pe plan mondial, conform datelor WTTC.

Aceasta inseamna ca unul din cinci euro cheltuiti anul trecut in Grecia au venit din industria calatoriilor si turismului, a carei cifra de afaceri s-a ridicat la 37,5 miliarde euro.

Un sfert din numarul angajatilor eleni lucreaza in turism, adica aproximativ 988.600 de locuri de munca sunt legate de acest sector, arata datele WTTC.

Conform datelor publicate recent de Banca Centrala a Greciei, numarul de vizitatori a crescut cu 10,8%, pana la 30,1 milioane.

Cu 4,4 milioane de vizitatori, in crestere cu 18,2% comparativ cu 2017, germanii raman cel mai mare grup de turisti straini care au vizitat Grecia in 2018.

Turismul este un motor cheie al economiei Greciei, tara care in luna august a anului trecut a pus capat celui de-al treilea program de asistenta financiara internationala convenit dupa criza financiara din 2010.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1