Turismul, problema nr. 1 a Barcelonei, sustin locuitorii orasului

home camp2
home camp2
home camp2

Turismul a devenit pentru locuitorii Barcelonei problema numarul 1 a orasului lor, cel mai vizitat din Spania, potrivit unui sondaj comandat de primarie si dat publicitatii vineri, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

In orasul mediteranean de 1,6 milioane de locuitori turismul este considerat o problema de 19% din cele 800 de persoane care au participat la sondaj, devansand somajul si conditiile de munca (12,4%), care reprezentau din 2009 principala preocupare.

“Nu se pune problema de ‘turismofobie’. La Barcelona ne place sa calatorim si sa primim vizitatori. Este o nemultumire concreta legata de turismul in masa in anumite cartiere”, a declarat adjunctul primarului, Gerardo Pisarello.

In ultimii ani, turismul a crescut tot mai mult in scara de preocupari a barcelonezilor. De pilda, un mare numar dintre ei se plang de gradul de saturatie cu turisti a spatiului public. De exemplu, un flux neintrerupt de turisti parcurge celebrul bulevard Las Ramblas din Barcelona.

Barcelonezii sunt, de asemenea, exasperati de vacarmul nocturn pe care il produc pe tot timpul anului petrecaretii pe anumite strazi si denunta inflatia galopanta a chiriilor si a preturilor de cumparare a locuintelor generate partial de afluxul de vizitatori.

In 2016, noua milioane de turisti s-au cazat la hotel in Barcelona. Primaria afirma insa ca numarul turistilor a fost de 30 de milioane, daca se tine cont de cei care locuiesc in alta parte decat la hotel sau la periferia aglomerarii, precum si de vizitatorii de o zi veniti din regiune.

Primarita de stanga Ada Colau s-a declarat hotarata sa limiteze aceste excese, noteaza AFP. Primaria a impiedicat deschiderea unor noi hoteluri in centrul orasului si a impus amenzi de 600.000 de euro platformelor de inchiriere a imobilelor in scop turistic fara licenta, precum Airbnb si Homeaway.

Turismul este totusi unul dintre motoarele economice ale Barcelonei, creand 14% din veniturile sale si 65.000 de joburi directe.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *