Turist rus retinut pe aeroportul din Bali cu un urangutan anesteziat in valiza

PNL

Un turist rus a fost arestat pe aeroportul Denpasar, pe o insula indoneziana a arhipelagului Bali, in timp ce era pe cale sa scoata din tara un urangutan anesteziat in valiza, a informat sambata politia citata cde AFP, transmite AGERPRES.

Turistul in varsta de 27 de ani, Andrei Jestkov, a fost retinut de agentii controlului de securitate, inainte sa se imbarce vineri seara in avionul avand ca destinatie Rusia.

Agentii au descoperit in valiza sa un urangutan mascul de doi ani, adormit profund, precum si cinci soparle vii.

“Credem ca urangutanului i-au fost administrate pastile antialergice care l-au facut sa adoarma. Am gasit pastilele in valiza”, a declarat I Ketut Catur Marbawa, un responsabil al Agentiei de conservare a faunei din Bali.

Turistul rus avea la el, ca si in cazul transportarii unui bebelus, lapte pentru copii si paturi.

Andrei Jestkov risca o pedeapsa cu cinci ani de inchisoare si o amenda de 7.000 de dolari pentru trafic cu specii protejate. El a marturisit ca urangutanul, pe care dorea sa-l transforme in animal de companie, i-a fost oferit de un prieten, tot de nationalitate rusa, care il cumparase cu 3.000 de dolari dintr-un targ din insula Java.

Urangutanii sunt o specie amenintata cu disparitia, fiind victime ale braconajului si ostilitatii satenilor, care ii considera daunatori.

Potrivit Uniunii internationale pentru conservarea naturii (UICN), mai exista doar 100.000 de exemplare in intreaga lume.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2