Turisti cu nervi intinsi la maximum. Strada Lunga din Ocna Sugatag “mai rea decat una pentru off road”, zice primarul Ivaszuk

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

O familie de turisti din Iasi a trimis pe adresa redactiei noastre mai multe fotografii cu un drum, care are o lungime de 1 km, si care este tranzitat zilnic de catre soferi. Strada respectiva leaga centrul comunei Ocna Sugatag de Hoteni, Harnicesti, Desesti, Mara si Gutin.

Turistii ne-au atasat si un mesaj: “Localitatea Ocna Sugatag este o asezare extrem de pitoreasca, cu oameni frumosi, pensiuni curate si mancare buna. Din pacate drumurile sunt inpracticabile, de-a dreptul recomandabile pentru cursele off road. Suntem extrem de nemultumiti de activitatea Primariei Ocna Sugatag, care nu face nimic in acest sens. Este al treilea an in care venim la Ocna si nu s-a schimbat nimic din ceea ce inseamna strazi, ulite…Suntem foarte dezamagiti. In fotografii nu se poate vedea prea clar cum arata aceasta strada care duce la pensiunea la care suntem cazati. Trebuie sa vi cu masina, asa iti dai seama despre ce e vorba. Este o rusine pentru aceasta localitate minunata…Nu suntem singurii nemultumiti! ”

De punctat ar fi faptul ca localitatea Ocna Sugatag este una din cele mai cautate statiuni din Maramures. Aici poposesc turisti din toata Romania, dar si din Europa, cum ar fi: Ucraina, Germania, Franta sau Anglia.

Din pacate, proprietarii de pensiuni sunt cei care trebuie sa faca fata furiei cazatilor care sunt stupefiati de starea precara a stazilor din localitate.

Primar Ocna Sugatag: “Mai rea decat una pentru off road”

Contactat telefonic, primarul din Ocna Sugatag spune cu seninatate ca strada, despre care scriem azi, este mai rea decat cea pe care se practica off road.

Mihai Ivaszuk, primar Ocna Sugatag: “Am pietruit acolo unde a fost necesar. E o zona periculoasa, e alunecare de teren. Eu nu pot investi pe acel drum si nu poate investi nimeni. GPS-ul te baga pe acolo (se refera la intrarea dinspre Harnicesti-n.r.), este o nenorocire! Nu este singura (face referire la strada de 1 km-n.r.). Reparatii am facut acum, am astupat gropile, am mai pus niste criblura. Acolo se lucreaza si pe canalizare. La lacul sarat se poate ajunge si din centru prin fata bisericii catolice este un drum spre stanga care coboara pana la baile vechi. E un drum semi asfaltat. Si acolo sunt gropi, nu va faceti probleme, acum sunt astupate. Credeti-ma, starada e mai rea decat una pentru off road. Nu pot face nimic, e ultima faza a canalizarii plus ca vom sparge pentru ca se pune in pamant cablajul, prin proiectul acela mare. O sa punem o bariera dinspre Harnicesti ca sa nu mai intre pe strada Lunga, nimeni.”

Concluzia e ca strada Lunga va fi reabilitata in urmatorii trei ani, cel putin asa preconizeaza primarul. Ivaszuk vrea sa refaca acest drum comunal doar cand va implementa proiectul de 5 milioane de euro, cel prin care se va moderniza centrul localitatii, si care la ora actuala este tot in faza de licitatie.

Ramane de vazut daca Mihai Ivaszuk va mai ramane la carma Primariei Ocna Sugatag dupa alegerile locale si daca va mai reusi sa duca la indeplinire proiectul si implicit sa reabiliteze drumul care leaga centrul comunei Ocna Sugatag de Hoteni, Harnicesti, Desesti, Mara si Gutin.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *