Turkmenistanul, tara in care se fumeaza cel mai putin din lume

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

fumatTurkmenistanul, fosta republica sovietica din Asia Centrala, este tara in care se fumeaza cel mai putin din lume, a anuntat marti directoarea generala a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Margaret Chan, relateaza AFP citata de Agerpres.

‘Un studiu recent al OMS a indicat ca numai 8% din populatie fumeaza in Turkmenistan’, a declarat Chan, in cursul unui forum medical international la Asgabat, capitala turkmena.

‘Este cel mai scazut nivel national din lume la fumat. Va felicit pentru acest progres!’, a subliniat ea, adresandu-se presedintelui turkmen Gurbanguli Berdimuhamedov.

Turkmenistanul, una dintre cele mai izolate tari din lume, a ratificat in 2011 Conventia OMS pentru lupta contra fumatului, dupa ce a interzis fumatul in locuri publice. In anul 1990, 27% dintre barbati si 1% dintre femei fumau in aceasta tara.

Dar in anul 2000, autoritatile turkmene au interzis fumatul in locurile publice, in institutiile guvernamentale si in armata. Publicitatea pentru tutun este de asemenea interzisa in Turkmenistan.

Presedintele actual a venit la putere in 2006 dupa decesul dictatorului Saparmurat Niazov, care instaurase in Turkmenistan un puternic cult al personalitatii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *