Turneu de fotbal umanitar, la Sighet – Fondurile adunate vor fi donate pentru ajutarea lui Cristian Nemes, un tanar de 17 ani, care sufera de un handicap grav

Sala Polivalenta din Sighetu Marmatiei, va gazdui la acest sfarsit de saptamana un turneu de fotbal caritabil, intitulat „Cupa Cristi Nemes”. Evenimentul are ca scop strangerea de fonduri pentru tanarul de 17 ani, Cristian Nemes, care sufera de un handicap grav. In cadrul evenimentului se vor juca partide de fotbal alcatuite din doua reprize a cate 15 minute si cu o pauza de cinci minute.

In cadrul turneului se vor forma doua grupe a cate patru echipe, iar departajarea se va face prin executarea de lovituri de la 7 metri. Startul competitiei se va da la ora 10.00, urmand ca finala mare sa se joace de la ora 14.00, iar apoi sa se desfasoare festivitatea de premiere.

Echipele participante la acest turneu sunt din Municipiul Sighetu Marmatiei si Baia Mare, si anume echipa preotilor ortodocsi, capitan Tura Calin, echipa preotilor greco-catolici, capitan Codrea Vasile, F.C. Prietenia Baia Mare, capitan Octavian Cioltea, Maramures Sighet, capitan Aurel Beca, F.C. Inter 07 Sighet, capitan Ionuc Sustic si “Cavalerii fluierului” Maramures, capitani Cristi Balaj si Zoltan Szekely.

Organizatorii acestui eveniment sunt Fundatia Umanitara „Rozalina” si F.C. „Amicii” din  Sighetu – Marmatiei.

Tanarul Cristian Nemes are 17 ani si pana la aceasta varsta, viata lui a fost puternic incercata. A suferit 17 operatii pentru a-si putea misca picioarele cat de cat normal. Unul dintre organizatorii turneului de fotbal, Toader Sustic, ne-a declarat ca banii adunati in urma turneului de fotbal care va fi organizat la sfarsitul saptamanii vor fi pentru urmatoarea operatie a lui Cristi:

Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, saptamana trecuta, baiatul si-a pierdut mama, singurul lui ajutor pe care s-a bazat de cand s-a nascut. Acum el este ingrijit de sora si bunica lui. Operatia pe care trebuie sa o faca la Bucuresti il va ajuta sa-si miste mana dreapta urmand ca pe viitor sa urmeze altele. Toder Sustic ne-a mai declarat ca atat el, cat si organizatia pe care o conduce vor continua sa-l ajute pe Cristi sa duca o viata cat mai buna de acum inainte.

Ioana Popovici, TV Sighet

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu