TV5Monde, piratat de persoane declarand ca apartin Statului Islamic

tv5monde_0Canalul francofon TV5Monde este piratat de la ora 22.00 (20.00 GMT) miercuri de persoane ce declara ca apartin gruparii Statul Islamic (SI), care il impiedica sa emita, luand sub control site-urile sale, a anuntat directorul general al canalului, Yves Bigot, citat de AFP, transmite Agerpres.

“Nu mai suntem in masura sa emitem pe niciunul dintre canalele noastre. Site-urile noastre si retele noastre sociale nu mai sunt sub controlul nostru si toate afiseaza revendicari ale Statului Islamic”, a spus el.

Documente prezentate ca acte de identitate si CV-uri ale rudelor unor militari francezi implicati in operatiuni contra SI au fost postate de hackeri pe contul deFacebook al TV5Monde.

TV5Monde pare sa fi reluat controlul asupra paginilor sale pe Facebook in jurul miezului noptii, dar canalul arata inca un ecran negru, noteaza AFP.

“Soldati ai Frantei, stati deoparte de Statul Islamic! Aveti sansa sa va salvati familiile, profitati de ea”, se putea citi intr-un mesaj pe Facebook. “In numele lui Allah cel foarte Milostiv, CyberCalifatul continua sa conduca cyberjihadul impotriva dusmanilor Statului Islamic”, adauga textul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1