septembrie 26, 2021

Twitter ar pierde miliarde de dolari daca ar bloca contul lui Donald Trump

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Fara presedintele american Donald Trump, reteaua de socializare Twitter ar putea pierde o cincime din valoarea sa de piata, sustine James Cakmak, analist la Monness Crespi Hardt & Co., potrivit caruia reteaua sociala ar putea pierde pana la doua miliarde de dolari din valoarea sa de piata daca @realDonaldTrump ar inceta sa mai posteze mesaje, informeaza Bloomberg, transmite AGERPRES.

Criticii sustin ca unele mesaje publicate de catre Donald Trump pe Twitter afecteaza securitatea nationala si au cerut retelei de socializare sa ii suspende contul.

“Nu exista publicitate gratuita mai buna la nivel global decat presedintele SUA”, subliniaza Cakmak. Potrivit acestuia, blocarea lui Donald Trump nu ar duce la diminuarea numarului de utilizatori zilnici ai retelei, dar ar afecta valoarea intangibila a Twitter si ar duce la o situatie in urma careia investitorii ar renunta la actiunile companiei de teama ca sunt supraevaluate.

Desi Twitter nu a dezvaluit numarul total de utilizatori, Cakmak estimeaza ca Twitter are aproximativ 125 de milioane de utilizatori zilnici, cu aproape 30% mai putin decat rivalul Snap Inc. La randul sau, Donald Trump are 36 de milioane de fani (followers) si a postat peste 35.000 de mesaje de la deschiderea contului sau pe reteaua de socializare Twitter, in 2009.

In opinia lui James Cakmak, principalul risc pentru Twitter nu este diminuarea importantei politice, ci executarea unei strategii adecvate, iar in momentul actual analistii cred ca Twitter nu profita suficient de oportunitatile aflate la indemana sa.

Actiunile Twitter au scazut cu 14%, dupa ce Donald Trump a castigat alegerile prezidentiale din luna noiembrie 2016, in timp ce capitalizarea de piata a companiei este de aproximativ 11,7 miliarde de dolari.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2