Twitter a inceput sa blocheze conturile unde sunt publicate injurii la adresa persoanelor publice

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Reteaua de socializare Twitter a inceput sa blocheze conturile unde sunt identificate injurii la adresa persoanelor publice, cel mai recent caz fiind cel al activistei Victoria Fierce care a lansat un atac dur la adresa vicepresedintelui Mike Pence pe Twitter privind recenta retragere de catre administratia Trump a protectiei pentru persoanele transsexuale, scrie portalul theverge.com, informeaza AGERPRES.

Aproape imediat dupa ce Victoria Fierce a postat pe Twitter mesajul dur la adresa vicepresedintelui Mike Pence, ea a fost informata printr-o notificare a retelei de socializare ca a fost blocat contul ei pentru urmatoarele 12 ore si nu mai poate posta niciun mesaj, iar contul sau poate doar sa fie citit de catre prietenii sai din lista de contacte.

Ea recunoaste ca nu este prima data cand ataca dur un oficial, insa nu se astepta ca aproape concomitent sa primeasca notificarea de la Twitter. Masura luata de reteaua de socializare este parte a demersului mai amplu care vizeaza gestionarea formelor de abuz online pe platforma de socializare.

Notificarea a luat-o prin surprindere pe Fierce, care a declarat pentru portalul The Verge: ”A fost doar un mesaj tweet, si desigur nu este prima data cand am spus unui oficial ales sa se duca naibii”.

Cei de la Twitter mentioneaza ca aceste masuri de filtrare a conturilor sunt legate de schimbarile introduse incepand de saptamana trecuta cu scopul de a reduce numarul mare de conturi abuzive. In momentul in care Twitter stabileste ca un cont este abuziv, in baza unor criterii interne pe care nu le-a dezvaluit public, trece imediat la ascunderea mesajelor tweet ale acelui cont pentru orice persoana care nu se afla in lista de prieteni a celui care detine contul. Restrictiile dureaza o perioada prestabilita de timp, de regula 12 ore la prima ofensa.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2