Twitter: Papa Francisc a depasit pragul de 13 milioane de ‘followers’

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Papa Francisc a depasit miercuri dimineata pe contul sau de Twitter, @Pontifex, pragul de 13 milioane de ‘followers” in noua limbi, inclusiv araba si latina, a indicat miercuri site-ul specializat privind Biserica Il Sismografo, relateaza AFP citata de Agerpres.

Incepand din ziua alegerii sale in Pontificat, pe 13 martie 2013, si pana astazi, contul pontifical oficial, care a fost deschis de catre Benedict al XVI-lea in decembrie 2012, a atras 10 milioane de persoane. Tweet-urile, cu o tonalitate foarte spirituala si centrate pe mesajul Evangheliei, sunt deseori retransmise.

Printre cei 13 milioane de abonati, recordul este atins de catre hispanofoni, care sunt in numar de 5,4 milioane ce il urmaresc pe Papa Francisc, primul papa din America Latina. Dupa ei se situeaza anglofonii (3,9 milioane), apoi italienii /1,6 milioane/ si lusofonii /1,01 milioane/, inclusiv din Brazilia, tara cu cea mai mare populatie catolica din lume.

Celelalte limbi ale tweet-urilor Papei Francisc sunt franceza, latina, germana, poloneza si araba.

In ianuarie, in primul sau mesaj pe tema comunicatiilor sociale, Papa Francisc a facut apel la catolici sa fie ”cetateni constructivi ai informaticii” prin folosirea Internetului, pe care l-a calificat drept ”un dar al Domnului” pentru a permite ”o cultura autentica a intalnirii”.

Papa Francisc a beneficiat de o popularitate foarte mare in randul credinciosilor si ateilor, inclusiv pe retelele de socializare, fiind aprobate apropierea si simplitatea sa. Nivelul popularitatii sale reaminteste de cel a Papei Ioan Paul al II-lea, care va fi canonizat pe 27 aprilie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1