‘U” Cluj a pierdut la ”masa verde” meciul cu Concordia Chiajna

Reclame home 1
Reclame home 1

Comisia de Recurs a Federatiei Romane de Fotbal a desfiintat, joi seara, decizia data de Camera Nationala de Solutionare a Litigiilor (CNSL) in cazul Marius Martac, si a dat castig de cauza clubului Concordia Chiajna, care a castigat astfel la ”masa verde” (3-0) meciul cu Universitatea Cluj, scrie Agerpres.

Ilfovenii au contestat dreptul de joc al fotbalistului inaintea partidei directe, incheiata la egalitate, 1-1. In urma deciziei Comisiei de Recurs, jocul va fi omologat cu scorul de 3-0 la „masa verde” pentru echipa din Chiajna, potrivit site-ului oficial al clubului ardelean.

„Am luat act de decizia Comisiei de Recurs, iar pana vineri asteptam motivarea, pentru a decide exact pasii pe care-i vom urma in recuperarea punctului obtinut de echipa noastra pe teren. Dreptatea este de partea noastra, mai ales ca Liga Profesionista de Fotbal ne-a instiintat oficial ca, din punctul de vedere al regulamentului, legitimarea lui Marius Martac este valabila”, a spus Vlad Munteanu, administratorul special al clubului ”U”.

Liga Profesionista de Fotbal, prin avocatul Paul Alexandru Mincu, din cadrul Departamentului de Competitii, a informat clubul Universitatea Cluj ca transferul fundasului dreapta este efectuat conform regulamentelor in vigoare.

”Jucatorul fusese transferat temporar de la clubul Otelul Larisa la clubul Corona 2010 Brasov, pentru perioada 07.08.2013 — 30.06.2014. Prin hotararea irevocabila nr. 10 din 29.01.2014, pronuntata in dosar, comisia cu atributii jurisdictionale a constatat incetarea raporturilor contractual intre Martac Marius Madalin si Corona 2010 Brasov. Fiind liber de contract, jucatorul a beneficiat de dispozitiile art. 19.2 din RSTJF, potrivi carora: In situatia unui transfer temporar, in cazul in care contractul cu clubul cesionar inceteaza inaintea transferului temporar, jucatorul are dreptul ca, in perioadele de transfer, sa revina la clubul cedent, daca acesta solicita, sau sa incheie un nou contract cu un alt club numai pentru perioada de pana la expirarea transferului temporar. (…) In opinia noastra, este evident ca optiunea privind intoarcerea la vechiul club sau alegerea unui nou club pana la implinirea perioadei initiale a transferului temporar apartine jucatorului (…) In cazul de fata, fotbalistul a ales sa incheie un contract cu un nou club astfel ca o eventuala solicitare pentru revenirea jucatorului este irelevanta si nu poate suprima dreptul de optiune al jucatorului. (…) Opinam ca legitimarea jucatorului este efectuata in mod regulamentar, iar Martac Marius Madalin are drept de joc pentru Campionatul National”, se arata in raspunsul primit de ”U” de la LPF.

Concordia ocupa acum locul 9, cu 36 puncte, iar ”U” Cluj ramane pe 12, cu 32 puncte.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole