UBB, prima universitate din Romania in clasamentul global CWUR 2018-2019

PNL

Universitatea Babes-Bolyai (UBB) ocupa prima pozitie din Romania in clasamentul global al universitatilor (CWUR World University Rankings) dat publicitatii de Center for World University Rankings (CWUR), a anuntat, marti, Biroul de presa al UBB, informeaza AGERPRES.

Conform clasamentului general, UBB se situeaza pe pozitia 802 intre cele 18.000 de universitati din intreaga lume analizate si ierarhizate de CWUR pe baza indicatorilor referitori la calitatea procesului educational, insertia absolventilor pe piata fortei de munca, rezultatele activitatii de cercetare, calitatea, numarul si impactul publicatiilor stiintifice.

“Faptul ca suntem din nou prima universitate din tara inclusa in clasament, dar mai mult decat atat, faptul ca suntem intre primele 1.000 de universitati din lume dintr-un total de 18.000 de institutii academice evaluate dovedeste inca o data nivelul ridicat al calitatii actelor de educatie si de cercetare de la Universitatea Babes-Bolyai. Iata ca avem din nou confirmarea gradului ridicat de incredere si performanta de care se bucura universitatea noastra, care a reusit din nou sa surclaseze universitati cu bugete considerabil mai mari decat al nostru”, a declarat, potrivit comunicatului, Daniel David, prorectorul UBB responsabil de cercetare, competitivitate-excelenta si publicatii stiintifice.

UBB si-a imbunatatit constant pozitia din anul 2015, cand a aparut pentru prima data pe locul 987 la nivel international si pe pozitia secunda la nivel national, ajungand, in anul 2018, pe prima pozitie la nivel national si pe pozitia 802 la nivel international.

“Aceasta performanta vine sa confirme rezultatele obtinute recent de UBB in prestigiosul clasament international al universitatilor – Times Higher Education-Emerging Economies, dedicat economiilor emergente (prima din Romania si pe pozitia 162 din 378 de universitati incluse), precum si in clasamentul Times Higher Education-New Europe (prima in tara si pe locul 17 din 53 de universitati incluse in clasament)”, se mai precizeaza in documentul citat.

UBB este in acest moment, cu cele 21 de facultati si cei aproape 40.000 de studenti, cea mai mare universitate din Romania.

Universitatea Babes-Bolyai va scoate la concurs, in anul universitar 2018-2019, pentru studii universitare de nivel licenta, un numar de 4.958 de locuri bugetate, peste 9.300 de locuri in regim cu taxa si 2.700 de locuri pentru invatamant la distanta si invatamant cu frecventa redusa.

Din aceste locuri bugetate, 60 sunt locuri speciale alocate candidatilor de etnie roma, 161 sunt destinate absolventilor de licee situate in mediul rural, iar alte 168 de locuri au fost alocate etnicilor romani din afara granitelor tarii.

La nivel de master, UBB va scoate la concurs, pentru anul universitar 2018-2019, un numar 3.382 de locuri la buget si 6.218 de locuri la taxa. Un numar de 268 dintre locurile bugetate sunt alocate domeniilor prioritare, alte 18 locuri sunt destinate studentilor romi, iar 82 sunt destinate etnicilor romani din afara granitelor tarii.

Candidatii vor putea alege intre cele 244 de programe de licenta (invatamant cu frecventa si la distanta), respectiv 222 de programe de master (invatamant cu frecventa sau frecventa redusa).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1