Concureaza pentru soferi: Uber China va fuziona cu rivala Didi Chuxing

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

uberCompania americana Uber Technologies Inc. pregateste vanzarea subsidiarei sale din China companiei Didi Chuxing – echivalentul chinez al aplicatiei de transport Uber -, valoarea combinata a afacerii fiind evaluata la 35 miliarde de dolari, au declarat, pentru Bloomberg, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Acordul va incheia o costisitoare batalie intre cele doua companii, care concureaza pentru clienti si soferi.

Investitorii in Uber China, o entitate detinuta de compania americana Uber, firma chineza Baidu si altele, vor primi o participatie de 20% in Didi, sustin sursele. Uber va continua sa opereze cu propria sa aplicatie in China.

Pe langa vanzarea subsidiarei chineze a Uber, tranzactia implica o investitie de un miliard de dolari a Didi in Uber, adauga sursele.

Reprezentantii Didi si Uber nu au comentat informatia.

Dupa lansarea in China din 2014, cota de piata a Uber in aceasta tara a scazut din cauza concurentei venita din partea fost Didi Chuxing. Directorul general al Uber, Travis Kalanick, declara in februarie ca Uber pierde anual peste un miliard de dolari in China din cauza concurentei intense.

In mai, grupul informatic american Apple Inc a anuntat ca a investit un miliard de dolari in Didi Chuxing, echivalentul chinez al aplicatiei de transport Uber.

„Facem aceasta investitie din mai multe motive strategice, inclusiv sansa de a afla mai multe lucruri despre anumite segmente ale pietei chineze”, a declarat directorul Apple, Tim Cook.

Detalii pe agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2