Ucraina: Cel putin 11 morti dupa acordurile de pace de la Minsk

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

ucrainaOpt militari ucraineni si trei civili si-au pierdut viata in estul separatist prorus al Ucrainei in ultimele 24 de ore, in pofida acordului de pace semnat joi la Minsk, potrivit primelor bilanturi prezentat de autoritatile ucrainene si separatisti, relateaza AFP citata de Agerpres.

‘Ucraina a pierdut opt militari in urma unor bombardamente si in lupte, alti 34 au fost raniti’, a indicat un purtator de cuvant al armatei ucrainene, Vladislav Seleznev, in cursul unei conferinte de presa.

Trei civili au fost ucisi si cinci raniti in bombardamentele asupra Luganskului, centrul administrativ al regiunii cu acelasi nume, bastion al rebelilor prorusi, a indicat primaria.

Surse ale insurgentilor din Donetk au indicat pentru agentia de presa rusa (oficiala) TASS ca pierderile de vieti omenesti in randul armatei ucrainene in ultimele de ore s-ar ridica la 42 de persoane, in timp ce la Gorlovka (regiunea Donetk) s-au inregistrat sapte victime civile, printre care trei copii, in urma tirurilor armatei ucrainene. Autoritatile locale au confirmat ca Gorlovka a fost tinta unor tiruri de artilerie in noaptea de joi spre vineri.

Bilanturile victimelor din zona de conflict din estul Ucrainei nu au fost inca verificate de misiunea de monitorizare a OSCE si din surse independente.

Noile pierderi de vieti omenesti intervin in contextul in care se asteapta intrarea in vigoare a unui armistitiu cu incepere din 15 februarie, de la miezul noptii (14 februarie, 21:00 GMT), la care s-a ajuns in urma negocierilor maraton de miercuri si vineri (aproximativ 16 ore) intre liderii Ucrainei, Petro Porosenko, Rusiei, Vladimir Putin, Frantei, Francois Hollande, si Germaniei, cancelarul Angela Merkel la Minsk. Acordul, care prevede si incetarea focului, a fost semnat si de catre separatisti.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2