Ucraina confirma patrunderea pe teritoriul sau a unei coloane militare provenind din Rusia

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Ucraina a confirmat vineri patrunderea unei coloane militare ruse pe teritoriul sau printr-un punct de trecere al frontierei controlat de separatistii prorusi in Est, eveniment semnalat joi seara de jurnalistii britanici, relateaza AFP citata de Agerpres.

“O coloana militara rusa a trecut frontiera prin punctul de trecere de la Izavarine”, a declarat pentru AFP Oleksii Dmitraskivski, un purtator de cuvant al operatiunii militare ucrainene din estul tarii.

“Nu dispunem de informatii privind numarul de vehicule din acest convoi”, a adaugat el.

Publicatiile The Telegraph si The Guardian au relatat anterior ca un convoi militar rus — format din 23 de vehicule blindate de transport de trupe, cisterne cu benzina si alte vehicule logistice cu numere de inmatriculare militare rusesti — a traversat frontiera joi, inainte de ora locala 22.00.

Deplasarea a fost observata de la postul de frontiera rus de la Donetk, aflat de cealalta parte a frontierei fata de cel ucrainean de la Izavarine.

Tot pe la postul de frontiera de la Donetk, oras rus care are aceeasi denumire ca orasul ucrainean controlat de separatistii prorusi, urmeaza sa treaca si convoiul umanitar rus controversat care este destinat populatiei din estul Ucrainei ce a avut de suferit de pe urma luptelor din regiune.

Jurnalistii AFP au vazut si ei vineri dimineata de partea rusa a frontierei o coloana de zeci de vehicule blindate de transport de trupe care se indreptau spre postul de frontiera de la Donetk, relateaza agentia nationala de stiri franceza.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1