septembrie 24, 2021

Ucraina ii acuza pe rebelii prorusi in cazul accidentului aviatic

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un purtator de cuvant al Consiliului de Securitate din Ucraina a declarat duminica ca rebelii prorusi din estul tarii fac tot ce pot pentru a ascunde dovezile ca avionul malaezian de linie cu 298 de persoane la bord a fost doborat de o racheta ruseasca, relateaza Reuters citata de Agerpres.

“Teroristii fac tot ce pot pentru a ascunde dovezile privind implicarea anchetelor ruse in atacul care a dus la prabusirea avionului”, a declarat Andrii Lisenko in cadrul unei conferinte de presa.

El a mai spus ca rebelii au luat resturi ale avionului si cadavre de la locul prabusirii in camioane, deteriorand locul impactuluii, a carui conservare este vitala pentru stabilirea de catre investigatori a cauzelor tragediei.

“Teroristii au dus 38 de cadavre la spiralul regional (din Donetk). Despre celelalte cadavre nu stim unde este posibil sa le fi transportat”, a mai spus Lisenko.

Potrivit unor lucratori feroviari citati de Reuters, cele cinci vagoane frigorifice in care au fost incarcate cadavrele, au fost verificate de observatori ai Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), care insa precizeaza ca nu au putut numara sacii cu cadavre.

Un oficial de rang inalt din autoproclamata Republica Donetk, Serghei Kavtaradze, a afirmat ca toate cele 196 de cadavre gasite au fost incarcate in vagoane la Torez, urmand sa fie transportate intr-un oras din estul regiunii Donetk.

“Vor sta acolo pana cand vom stabili ce sa facem cu ei. Ii asteptam pe experti”, a spus el, precizand ca nu intelege de ce acestia nu sosesc.

“Ii asteptam pe experti de trei zile. Inca din prima zi dupa aceasta catastrofa, am spus ca expertii sunt bineveniti. Experti ucraineni, rusi, internationali… Am spus mereu ca le vom oferi garantia maxima a sigurantei lor”, a mai spus Serghei Kavtaradze.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2