Ucraina: Moscova recunoaste pasapoartele „republicilor” separatiste Lugansk si Donetk

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Pasapoartele emise de autoritatile rebele din regiunile separatiste din estul Ucrainei sunt recunoscute drept valabile de catre Rusia, conform unui decret semnat de presedintele rus Vladimir Putin si publicat sambata, informeaza France Presse, transmite AGERPRES.

”Documentele de identitate, diplomele scolare si profesionale, certificatele de nastere si cele de deces emise de autoritatile in exercitiu in zonele citate sunt recunoscute ca valabile de catre Rusia”, se arata in decret, care mentioneaza autoproclamatele republici Lugansk si Donetk.

”Cetatenii ucraineni si apatrizii care locuiesc acolo (in Lugansk si Donetk) pot totusi sa intre si sa iasa din Rusia fara viza”, precizeaza documentul intrat in vigoare sambata, 18 februarie.

Aceste masuri sunt temporare, respectiv „pana atunci cand in regiunile Donetk si Lugansk se va gasi o solutie politica pe baza acordurilor de la Minsk”, semnate in februarie 2015.

In martie anul trecut, autoritatile rebele din estul Ucrainei au inceput sa le distribuie pasapoarte locuitorilor, similare pasapoartelor rusesti.

La inceputul acestei luni, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a subliniat ca ‘numai motive umanitare’, cu titlu exceptional, ar putea permite recunoasterea in Rusia a documentelor emise de autoritatile separatiste din estul Ucrainei.

Moscova nu recunoaste republicile rebele autoproclamate Lugansk si Donetk, unde conflictul militar dintre armata ucraineana si separatistii prorusi, izbucnit in aprilie 2014, s-a soldat cu circa 10.000 de morti pana in prezent.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2