Ucraina: Noi lupte in jurul aeroportului din Donetk

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

La o luna de la semnarea acordului de incetare a focului intre guvernul de la Kiev si separatistii prorusi din estul Ucrainei, bombardamentele continuau duminica la Donetk, mai ales in jurul aeroportului acestui oras bastion al insurgentilor, relateaza agentiile AFP si Reuters. citate de Agerpres.

Dupa relativa stare de acalmie ce a urmat armistitiului incheiat pe 5 septembrie la Minsk, intensitatea confruntarilor a crescut in ultimele zile, inregistrandu-se tot mai multe victime atat in randul militarilor cat si al civililor.

In ultimele 24 de ore rebelii au lansat doua atacuri cu tancuri asupra aeroportului din Donetk, trupele ucrainene respingand ambele asalturi, a anuntat Volodimir Poliovy, purtator de cuvant al armatei ucrainene. El a adaugat ca fortele Kievului au fost atacate si in alte locuri, fiind semnalate lupte si in jurul oraselor Debalteve si Șceastie, situate mai la est, inspre granita cu Rusia. In ce priveste numarul victimelor, Poliovy a mentionat ca in luptele din ultimele 24 de ore doi soldati ucraineni au fost ucisi si alti sase raniti.

La randul sau, un reprezentat al rebelilor, Eduard Basulin, citat de Reuters, a declarat ca tot in ultimele 24 de ore in tabara acestora s-au inregistrat trei morti si 32 de raniti, cei mai multi in luptele din imprejurimile aeroportului Donetk. Basulin a acuzat trupele ucrainene ca bombardeaza periferia Donetkului de pe pozitiile din apropiere de aeroport. In replica, armata ucraineana dezminte orice atac asupra tintelor civile, precizand ca raspunde cu foc numai atunci cand este atacata de separatisti.

Pe de alta parte, Kievul a acuzat din nou Moscova ca a trimis rebelilor armament greu si soldati pentru a-i ajuta sa cucereasca acest aeroport strategic, unde se pare totusi ca trupele ucrainene au pierdut teren. La inceputul saptamanii, NATO anuntase ca sute de soldati rusi sunt in continuare prezenti in estul separatist al Ucrainei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2