Ucraina: Noi lupte in regiunea Donetk

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Noi lupte intre militiile proruse si trupele ucrainene s-au dat in cursul noptii de marti spre miercuri in mai multe orase din regiunea Donetk (estul Ucrainei), informeaza media locala, citata de EFE, transmite Agerpres.

Trupele ucrainene au reluat ofensiva impotriva militiilor separatiste la intrarea in orasul Slaviansk, bastion al revoltei proruse.

Potrivit numeroaselor marturii adunate de media ucrainene, s-au auzit rafale de mitraliera la marginea orasului, precum si doua explozii puternice in apropierea punctelor de control ale separatistilor.

Lupte s-au dat si in orasul de coasta Mariupol, unde insurgentii au ridicat baricade si au dat foc la cauciucuri pe strazi.

Agentia de presa ucraineana Ukrinform a relatat ca un grup de persoane mascate au ocupat pentru scurt timp sediul primariei, dar apoi au parasit cladirea.

Citand aceleasi media ucrainene, agentia de presa Reuters relateaza miercuri dimineata ca trupele ucrainene au recucerit orasul-port Mariupol dupa lupte grele date in cursul noptii impotriva insurgentilor prorusi.

Postul de televiziune Kanal5 (apropiat puterii de la Kiev) a informat ca Garda Nationala a preluat cladirea consiliului local, respingand rebelii in strada, unde acestia au blocat artera principala si au incendiat un troleibuz si pneuri.

Mariupol, care dispune de o zona industriala mare, a fost in ultimele saptamani scena unor incercari ale fortelor guvernamentale de a prelua controlul de la rebeli, adauga EFE.

Presedintele interimar Oleksandr Turcinov a declarat in ajun mobilizarea partiala dupa ce parlamentul (Rada Suprema) a prelungit o masura similara pentru ca trupele sa continue ofensiva impotriva bastioanelor insurgentilor din regiunea miniera Donbas.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2