Ucraina: o americanca si alti doi straini intra in noul guvern

guvern_ucraina_obozrevatel_comUcraina s-a dotat marti cu un nou guvern prooccidental ce include o americanca, un georgian si un lituanian in posturi cheie, pentru a ajuta tara sa iasa dintr-o grava criza economica si sa faca fata sangerosului conflict armat din Est.

Aceste numiri au survenit in timp ce pe teren au fost anuntate armistitii in luptele dintre separatistii prorusi si armata ucraineana in zona aeroportului din Donetk si in regiunea Lugansk, punctele cele mai fierbinti.

“Trebuie sa integram in guvernul nostru cele mai bune competente internationale”, a declarat presedintele Petro Porosenko.

Natalie Jaresko, o americanca de origine ucraineana care a lucrat pentru Departamentul de Stat al SUA si pentru un fond de investitii ucrainean finantat de Congresul american, a fost numita ministru de finante.

Lituanianul Aivaras Abromavicius, managerul unui fond de investitii suedez, a devenit ministru al economiei si georgianul Alexander Kvitashvili, fost ministru al sanatatii in Georgia, va conduce Ministerul Sanatatii de la Kiev, mentioneaza AFP.

Presedintele Porosenko a declarat ca le-a acordat cetatenia ucraineana marti dimineata, chiar inainte de numirea lor.

Saptamana trecuta, presedintele a propus deja ca un strain sa fie numit in functia de sef al noului birou de lupta impotriva coruptiei, o boala endemica in aceasta fosta republica sovietica, estimand ca un strain ar avea un avantaj considerabil: “lipsa de legaturi cu elita politica ucraineana”, aminteste AFP citata de Agerpres.

Guvernul ucrainean va fi condus de Arseni Iateniuk, in varsta de 40 de ani, care a detinut postul de premier incepand din februarie 2014.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1