Ucraina: Obuze asupra unui spital din Donetk

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

ucrainaUn spital din Donetk, bastion al separatistilor prorusi in estul Ucrainei, a fost duminica, in ziua Pastelui ortodox, tinta unui atac cu obuze, au anuntat autoritatile locale, precizand ca tirurile nu au facut victime, transmite AFP citat de Agerpres.

‘Patru obuze de mortier au cazut asupra Spitalului Nr. 21 duminica dimineata. Trei au explodat pe teritoriul spitalului, iar unul a cazut pe acoperis si nu a explodat’, a indicat Ivan Prihodko, seful administratiei districtului Kuibisevski din vestul orasului Donetk, potrivit site-ului oficial al separatistilor.

El a adaugat ca tirurile au venit dinspre Piski, localitate aflata sub controlul fortelor ucrainene si situata in apropiere de ruinele aeroportului din Donetk, ocupat din ianuarie de rebeli.

‘Sunt pagube nesemnificative si bombardamentul nu a facut victime’, a declarat Iuliana Bedilo, purtator de cuvant al rebelilor.

In pofida armistitiului instaurat la 15 februarie, care este in general respectat, lupte sporadice mai au loc in estul prorus al Ucrainei, in special in imprejurimile aeroportului Donetk si in localitatea Șirokin, situata la 10 kilometri de portul strategic Mariupol, ultimul mare oras din zona de conflict care se mai afla sub controlul Kievului.

Misiunea de supraveghere a OSCE, prezenta in zona de conflict, a semnalat duminica, intr-un comunicat, ‘reluarea luptelor, sambata seara, la Șirokin, dupa trei zile de acalmie’.

La randul sau, armata ucraineana a anuntat ‘o intensificare a activitatilor de cercetare aeriana din partea inamicilor’.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2