Ucraina: Opt civili si doi soldati ucisi 

Reclame home 1
Reclame home 1

ucraina-militariOpt civili si doi soldati ucraineni au fost ucisi in estul separatist al Ucrainei dupa o noapte tensionata, sambata spre duminica, cu doua zile inainte de intrarea in vigoare a unui armistitiu si inceperea negocierilor de pace dintre armata si rebelii prorusi, transmite AFP citata de Agerpres.

In ultimele 24 de ore, doi militari ucraineni au fost ucisi, iar alti opt au fost raniti, a anuntat purtatorul de cuvant al Consiliului ucrainean pentru aparare si securitate nationala, Andrei Lisenko.

De asemenea, trei civili si-au pierdut viata, iar alti zece au fost raniti in cursul noptii in bastionul rebel Donetk, unde explozii si tiruri sporadice se auzeau in continuare duminica dimineata, potrivit autoritatilor municipale.

La Avdiivka, in regiunea Donetk, un obuz a cazut peste un post de politie, ranind doua persoane.

Pe de alta parte, guvernatorul oficial al regiunii rebele Lugansk a anuntat moartea a doi civili in satul Kriakivka dupa ce un obuz a cazut in curtea unei case. Mai mult de sase civili au fost ucisi in regiune de la inceputul acestei saptamani, a mai afirmat el.

Autoritatile ucrainene au informat duminica despre decesul altor trei civili, ridicand bilantul lor la opt civili ucisi in ultimele 24 de ore.

Potrivit armatei, punctele fierbinti ale conflictului raman bastioanele proruse Lugansk si Donetk, precum si zona din jurul orasului Debalteve, la nord-est de Donetk, unde rebelii si-au sporit prezenta. De asemenea, luptele continua la aeroportul din Donetk.

Pe de alta parte, observatorii OSCE au facut cunoscut ca mai multe convoaie totalizand 60 de camioane fara numere de inmatriculare se indreapta spre Donetk din orasul Sahtior, de asemenea sub controlul insurgentilor.

Luptele nu au scazut in intensitate in estul Ucrainei, cu doua zile inainte de intrarea in vigoare a unui armistitiu surprinzator negociat intre armata guvernamentala si rebelii prorusi.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2