Ucraina: Peste 200 de militari au murit de la inceputul operatiunilor in estul tarii

Reclame home 1
Reclame home 1

Peste 200 de militari au murit si peste 600 au fost raniti de la inceputul, in aprilie, a operatiunilor speciale ale armatei ucrainene impotriva separatistilor prorusi din estul tarii, a anuntat miercuri purtatorul de cuvant al Consiliului ucrainean pentru aparare si securitate nationala, Andrei Lisenko, citat de RIA Novosti, transmite Agerpres.

“Numarul celor morti, de la inceputul operatiunii speciale, este de 200, iar al celor raniti de 619. Dupa incetarea armistitiului (luni seara) au fost ucisi cinci militari si 31 au fost raniti”, a precizat Lisenko.

Secretarul general adjunct al ONU pentru drepturile omului, Ivan Simonovic, indica saptamana trecuta in Consiliul de Securitate al ONU ca luptele dintre armata ucraineana si rebelii prorusi din estul Ucrainei au facut 423 de morti, civili si militari, in perioada 15 aprilie-20 iunie.

Ivan Simonovic, autorul unui raport pe subiectul situatiei drepturilor omului in Ucraina, publicat la 18 iunie, a mai declarat in fata Consiliului de Securitate ca guvernul ucrainean trebuie ‘sa se abtina de la utilizarea fortei intr-o maniera excesiva’ in operatiunile sale impotriva opozantilor prorusi care controleaza o parte din estul tarii.

De amintit ca presedintele ucrainean Petro Porosenko a anuntat luni seara incetarea armistitiului instituit la 20 iunie si prelungit vinerea trecuta cu 72 de ore si reluarea ‘operatiunii antiteroriste” in estul tarii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2