Ucraina: Tiruri de artilerie in zona garii din Donetk

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Operatiune speciala a ‘intrat intr-o faza activa’ luni in estul Ucrainei, a declarat un purtator de cuvant al armatei ucrainene, dar care nu a dorit sa precizeze daca trupele guvernamentale au intrat sau nu in Donetk, bastion al insurgentilor prorusi inarmati, relateaza Reuters citata de Agerpres.

‘Faza activa a operatiunii speciale continua. Noi nu suntem pe punctul de a anunta miscari de trupe’, a afirmat un purtator de cuvant al armatei, Vladislav Seleziov.

Un martor a declarat pentru Reuters ca a vazut doua tancuri controlate de rebeli indreptandu-se spre statia de cale ferata din Donetk, iar calea de acces in zona era blocata.

Potrivit AFP, tiruri intense de artilerie au fost declansate luni inainte de pranz in zona garii feroviare din Donetk, situata intr-un cartier periferic al acestui important oras din est, bastion al rebelilor prorusi.

Strazile cartierului au fost inchise circulatiei de catre separatisti, in timp ce persoane civile erau evacuate la bordul unor microbuze ale transportului in comun, iar alte grupuri de oameni fugeau pe propriile picioare din zona.

In acelasi timp, primaria orasului Donetk a anuntat luni dimineata pe site-ul sau web ca lupte se duc pe strazile orasului, mai exact in perimetrul soseaua Kransnoarmeisk — str.Maresalul Jukov — Stratonavtov — Artemovskaia, informeaza RIA Novosti.

Confruntari au fost semnalate in nord-estul orasului Donetk, nu departe de gara.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2