Ucraina: Trei morti si 14 disparuti dupa o explozie intr-o mina provocata de o acumulare de gaz, in estul separatist

Reclame home 1
Reclame home 1

Trei mineri au murit si 14 sunt dati disparuti vineri in urma unei explozii provocate de o acumulare de gaz intr-o mina de carbune din estul separatist al Ucrainei, au anuntat serviciile locale de salvare, relateaza AFP, titrat de Agerpres.

„In urma operatiunilor de salvare si de degajare au fost descoperite trupurile neinsufletite a trei mineri si aduse la suprafata”, a anuntat Ministerul situatiilor de urgenta al republicii autoproclamate Lugansk a rebelilor prorusi.

Potrivit acestei surse, 17 angajati ai minei „Sihdcarbon”, din satul Iurivka, aflat la circa 20 km sud-vest de Lugansk, se aflau sub pamânt la momentul incidentului de joi.

„Soarta celor 14 persoane ramâne necunoscuta”, a precizat ministerul local al situatiilor de urgenta, Evgheni Katavalov, citat de agentia separatista Lugansk Inform Center. Potrivit primelor concluzii, prabusirea minei a fost cauzata de o explozie provocata de o acumulare de gaz, au precizat autoritatile separatiste din acest bazin carbonifer. Ministerul rus al situatiilor de urgenta a anuntat vineri trimiterea la fata locului a unei echipe de salvatori, la solicitarea separatistilor. Republica autoproclamata Lugansk este unul dintre cele doua teritorii din estul Ucrainei care se afla in afara controlului Kievului dupa izbucnirea in 2014 a unui conflict cu separatistii sustinuti, potrivit Kievului si occidentalilor, de Rusia.

Acest conflict armat s-a soldat cu aproape 13.000 de morti in cinci ani.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole