Ucraina: Un opozant rapit si torturat va primi arest la domiciliu

Reclame home 1
Reclame home 1

Militantul de opozitie ucrainean Dmitro Bulatov care a fost rapit la 22 ianuarie si torturat timp de o saptamana va primi arest la domiciliu ca „suspect de organizare de dezordine in masa”, a anuntat vineri Ministerul de Interne citat de agentia Interfax, preluata de AFP citata de Agerpres.

Ministerul a explicat ca Dmitro Bulatov era cautat de pe 24 ianuarie ca „suspect de organizare de dezordine in masa”, ceea ce prevede plasarea lui in arest preventiv. Dar avand in vedere starea sa de sanatate, judecatorul a solicitat instantei arestul la domiciliu.

Dmitro Bulatov, militant foarte activ contra presedintelui Viktor Ianukovici, a povestit vineri la doua posturi de televiziune ca a fost torturat, „crucificat si taiat” de necunoscuti timp de peste o saptamana inainte de a fi eliberat joi noapte intr-o padure de la periferia Kievului.

Cazul lui a provocat o reactie puternica in Ucraina si Occident. Casa Alba s-a declarat „consternata de semnele evidente de tortura” aplicata lui Bulatov si de asemenea sefa diplomatie UE Catherine Ashton.

Dna Ashton a fost la Kiev in aceasta saptamana si a anuntat vineri ca se duce din nou in capitala ucraineana saptamana viitoare, considerand situatia „foarte ingrijoratoare”.

Dmitro Bulatov este unul dintre liderii Automaidan, miscare de manifestanti in masina, care a organizat mai multe actiuni spectaculoase in fata resedintei sefului statului langa Kiev.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole