Ucraina: Un soldat a fost ucis si 14 au fost raniti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

ucraina-armeUn soldat a fost ucis si 14 au fost raniti in ultimele 24 de ore in estul rebel prorus al Ucrainei, in pofida armistitiului instaurat la mijlocul lui februarie, a anuntat, marti, un purtator de cuvant al armatei ucrainene, care denunta intensificarea confruntarilor din zona de conflict, informeaza AFP citata de Agerpres.

‘Un soldat ucrainean a fost ucis si 14 au fost raniti din cauza actiunilor militare. Marea majoritate a acestor incidente a avut loc asupra pozitiilor noastre din Avdiivka’, localitate sub controlul armatei ucrainene, langa aeroportul din Donetk, aflat in mainile insurgentilor incepand din ianuarie, a declarat purtatorul de cuvant militar Oleksandr Motuzianik.

‘In timpul ultimelor 24 de ore, confruntarile din zona operatiunii antiteroriste s-au intensificat in mod semnificativ. S-a extins zona in care armistitiul este incalcat de rebeli’, adauga acesta.

De asemenea, purtatorul de cuvant al armatei ucrainene i-a acuzat pe rebeli ca utilizeaza arme grele, interzise prin acordurile de pace Minsk-2. ‘Au fost lansate 18 tiruri inamice contra pozitiilor noastre, cu mortiere de calibru 120 de milimetri, 6 tiruri cu calibru de 122 de milimetri’, a precizat acesta, denuntand de asemenea atacuri cu tancuri si lansatoare de rachete multiple Grad.

Armele de calibru mai mare de 100 de milimetri ar fi trebuit, in mod normal, sa fie retrase de pe linia frontului, conform acordurilor de pace Minsk-2, incheiate in februarie si care au permis instalarea unui armistitiu fragil, insa global respectat in zona de conflict, precizeaza AFP.

Observatori ai Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) au anuntat, luni, ca au fost, cu o zi inainte, martorii ‘celui mai intens bombardament’ de la inceputul luptelor, la mijlocul lui februarie, din jurul localitatii strategice Sirokino, in apropiere de marele port Mariupol, ultimul oras din zona de conflict aflat sub controlul Kievului.

Conflictul armat dintre rebelii prorusi si armata ucraineana a facut peste 6.100 de morti intr-un an.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole