Ucraina: Un soldat ucis si alte 17 persoane ranite in luptele din estul tarii

Un soldat ucrainean a fost ucis si alte 17 persoane au fost ranite, dintre care doi civili, in estul Ucrainei in ultimele 24 de ore, au anuntat sambata autoritatile ucrainene, citate de AFP, transmite Agerrpes.

Potrivit armatei ucrainene, militarul ucrainean a fost ucis de un lunetist la aeroportul din Donetk, obiectiv disputat intens de trupele guvernamentale ucrainene si rebelii separatisti prorusi.

Alti 15 soldati ucraineni au fost raniti in incidente armate separate, in conditiile in care mai multe pozitii ale armatei ucrainene au fost tinta tirurilor de artilerie.

Atacurile rebelilor prorusi au vizat si un sat situat in apropiere de Mariupol, port strategic controlat de fortele guvernamentale ucrainene.

In regiunea Lugansk, fief al separatistilor, in ultimele 24 de ore rebelii au efectuat 21 de bombardamente asupra unor zone aflate inca sub controlul armatei ucrainene.

Situatia politico-militara din partea de est a Ucrainei s-a deteriorat semnificativ dupa alegerile organizate pe 2 noiembrie de separatisti in provinciile proruse Donetk si Lugansk. Fragilul armistitiu semnat pe 5 septembrie este tot mai des incalcat in ultimele zile, mai ales in zona aeroportului din Donetk, fief al insurgentilor.

Purtatorul de cuvant al armatei ucrainene, Andrei Lisenko, a declarat vineri ca ’32 de tancuri, 16 obuziere si 30 de camioane militare Kamaz cu trupe au intrat in Ucraina dinspre Rusia’ si se indreptau spre localitatea Krasnii Luci, in regiunea separatista Lugansk, iar o alta coloana de camioane transportand trei statii radio au trecut frontiera la postul de control Izvarino, aflat in mainile rebelilor prorusi. Acelasi oficial ucrainean declara joi ca circa 60 de blindate fara insemne ale armatei ruse, dintre care 50 de tancuri T-64, au fost transportate cu un tren intr-un oras din apropierea granitei in regiunea ruseasca Rostov.

Secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, avertizase marti ca noi trupe ruse au fost observate inaintand catre frontiera cu Ucraina. El a acuzat totodata Rusia ca ii antreneaza continuare pe rebelii din estul separatist al Ucrainei si le furnizeaza echipamente si combatanti, iar trupe speciale ale armatei ruse sunt inca prezente in unele zone din estul Ucrainei.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1