Ucrainean trimis dupa gratii. Tanarul a provocat haos pe soseaua care tranziteaza localitatea Sarasau

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O autoutilitara cu numere de inmatriculare false a fost urmarita in trafic de politistii de frontiera maramureseni. La volan se afla un tanar din Ucraina care transporta tigari de contrabanda.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Un caz semnificativ s-a inregistrat la nivelul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures, cand in urma unei actiuni desfasurate pe linia combaterii contrabandei cu tigari, lucratorii nostri au actionat pentru retinerea, pe raza localitatii de frontiera Sarasau, a unui autovehicul marca Citroen despre care se detineau date ca transporta o cantitate insemnata de tigari, provenita din contrabanda.”

Politistii de frontiera au procedat la interceptarea autoutilitarei in cauza, insa soferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuandu-si deplasarea in mare viteza, totodata efectuand mai multe manevre cu intentia de a acrosa autospecialele Politiei de Frontiera.

Drept urmare, pentru indisponibilizarea autovehiculului s-a folosit armamentul din dotare, fiind executate mai multe focuri de avertisment in plan vertical si spre pneurile masinii, conform prevederilor legale, insa nici de aceasta data conducatorul auto nu a oprit. Dupa aproximativ 3 km de urmarire in trafic, soferul a acrosat cu vehiculul un stalp de pe marginea carosabilului, moment in care a oprit, a iesit din masina si a incercat sa fuga.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Pe timpul actiunii de prindere in flagrant a soferului, un autoturism al institutiei noastre a fost avariat, fara a rezulta victime. In urma actiunii s-a reusit retinerea conducatorului auto, acesta fiind cetateanul ucrainean Z. Y., in varsta de 26 de ani, iar in autoutilitara abandonata au fost descoperite mai multe colete cu tigari de provenienta ucraineana.”

In continuare s-a luat masura conducerii masinii cu tigari impreuna cu cetateanul ucrainean la sediul Politiei de Frontiera in vederea continuarii cercetarilor, iar in urma inventarierii coletelor din vehicul s-a constatat ca acestea contin 11.480 pachete tigari, in valoare de 154.115 lei. Totodata, s-a mai constatat ca numarul de inmatriculare nu apartine vehiculului marca Citroen, ci unui autoturism marca Audi.

Cetateanul ucrainean este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si punerea in circulatie/conducere pe drumurile publice a unui vehicul cu numere false, iar autoutilitara marca Citroen in valoare de 13.000 de lei a fost retinuta in vederea continuarii cercetarilor.

In cauza, cercetarile sunt desfasurate sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sighetu Marmatiei, iar ucraineanul a ajuns dupa gratii pentru 29 de zile.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole