Udrea: Cautiunea stabilita in cazul meu este record in Romania

PNL

Elena-UdreaFostul ministru Elena Udrea a declarat, vineri seara, la iesirea de la DNA, ca suma de cinci milioane de lei cautiune stabilita in cazul sau este una record in Romania.

“In acest dosar s-a dispus masura controlului judiciar pe cautiune. Cautiunea este record in Romania. Nu s-a mai intamplat sa fie cineva pus sub control judiciar pentru o cautiune de cinci milioane de lei, in conditiile in care tot DNA mi-a sechestrat toate bunurile pe care le am, toate conturile, toate bunurile mobile, imobile, cu obligatia sa depun aceasta cautiune in termen de cinci zile, trei fiind de weekend. Spuneti-mi daca vi se pare ca nu este o vanatoare a Elenei Udrea?! Este fara precedent in Romania ce se intampla. Daca nu, se va dispune, desigur, se va cere o masura mai grea impotriva mea”, a sustinut Udrea.

Intrebata daca plateste in termenul prevazut, Udrea a reiterat faptul ca are toate bunurile sechestrate de catre DNA.

“Doamna procuror imi spune: “Eu nu stiu ca bunurile sunt sechestrate, faceti-mi dovada!””, a aratat deputatul.

Ea a afirmat, ironic, ca o sa incerce sa se imprumute de la Dinu Pescariu si Claudiu Florica, denuntatori in dosarul “Microsoft”.

“De ce nu ma duc direct la puscarie, ca inteleg ca oricum imi pregatisera camera?! Daca nu platesc cautiunea, se va cere o masura mai grava in ceea ce ma priveste. (…) Dinu Pescariu, Claudiu Florica, altii ca ei pleaca cu milioane dupa ce au initiat adevarate caracatite, care au durat de-a lungul a trei guverne, de sifonare a banilor publici. (…) Nici macar nu au dosar penal, iar in cazul meu, intr-o situatie in care am povestit, am dat detalii procurorilor cum au fost cheltuiti banii care au venit la PDL de la Buzaianu (…) s-a dispus o cautiune de cinci milioane de lei. (..) Pe procurorii nu-i intereseaza ce spun eu, pe altii nici macar nu-i cheama”, a subliniat ea.

Pe de alta parte, Udrea a sustinut ca a dat declaratii lamuritoare procurorului.

“Am spus mai mult chiar decat stiau procurorii. Am dat indicii concrete, faptice cu privire la modul in care banii au ajuns la partid si cum au fost cheltuiti. Cred eu ca am spus lucruri pe care procurorii nu le stiau”, a adauga ea.

Referitor la cum au fost folositi banii de la Bogdan Buzaianu, fondatorul Energy Holding, Udrea a precizat ca “in campania electorala”, asa cum spune si denuntul.

“Eu nu inteleg de ce trebuie sa mi se puna o cautiune de 5 milioane de lei mie pentru niste bani cheltuiti in campania electorala pentru care am dat detalii. Este campania electorala din 2012. Nici macar denuntatoarea nu spune altceva decat spun eu si, mai mult, chiar am dat detalii concrete despre modul in care s-au cheltuit banii, cine a mai adus bani la partid si asa mai departe. Am spus in dosar, nu o sa va spun dvs.. Cert este ca din acest moment este evident ca eu nu mai am cum sa ma apar, chiar si cu avocatii pe care ii am, in fata acestui sistem”, a mai aratat aceasta.

Fostul ministru al Dezvoltarii Elena Udrea este cercetata sub control judiciar pe cautiune, fiind stabilita suma de cinci milioane lei, a informat vineri seara DNA.

In acest dosar, procurorii o acuza pe Elena Udrea de luare de mita in forma continuata, trafic de influenta in forma continuata, instigare la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia ori incheierea de tranzactii financiare utilizand informatiile in virtutea functiei, spalare de bani in forma continuata, fals in declaratii de avere in forma continuata (cu referire la declaratiile de avere din perioada 2009 — 2012).

Elena Udrea este acuzata ca, in 2010, in calitate de ministru si de persoana cu functie de conducere in partid, avand influenta asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei si ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, in continuare, a contractului bilateral de vanzare-cumparare de energie electrica cu SC Hidroelectrica SA.

“Pentru a-si exercita influenta (…), la inceputul anului 2012, a primit de la acelasi om de afaceri, prin intermediar, suma de 3.800.000 de dolari si o creanta de 900.000 de euro pe care una dintre firmele controlate de acesta o detinea ca urmare a unui imprumut garantat cu pachetul de 90% din actiunile la o societate cu activitate in mass-media”, sustin anchetatorii.

Procurorii mai spun ca Elena Udrea s-ar fi folosit de influenta pe care o avea ca ministru pentru a cumpara prin interpusi, sub pretul pietei, o vila pe litoral, pe care ar fi renovat-o cu bani de la compania care avea contract cu ministerul.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1