Udrea: Ma bucur ca sunt acasa; cred ca lucrurile sunt in schimbare spre bine in Romania, in general, si in justitie

Elena Udrea a declarat joi ca este fericita ca a putut sa se intoarca in tara, sustinand ca “lucrurile sunt in schimbare spre normalitate” in Romania, inclusiv in justitie, informeaza AGERPRES.

Ea s-a prezentat joi la Curtea de Apel Bucuresti, in procesul in care este judecata pentru instigare la luare de mita si spalare a banilor in legatura cu finantarea campaniei electorale de la alegerile prezidentiale din 2009.

“Ce va pot spune este ca ma voi prezenta la toate termenele, ca ma bucur mult ca sunt acasa si ca mi-am dorit sa fiu acasa. Sunt fericita ca am putut sa vin. Eu cred ca lucrurile sunt in schimbare spre bine in Romania, in general, si in justitie. Am motivele mele pentru care cred lucrul acesta. Nu vreau nici sa fac analize, nici sa spun ce parere am, nici care au fost motivele pentru care am plecat, nici motivele pentru care am venit”, a spus Udrea, la iesirea de la CAB.

Intrebata de jurnalisti care au fost motivele pentru care s-a intors din Costa Rica, Udrea a declarat: “Daca nu v-am spus nimic toata vara, nu as vrea sa spun acum. Sunt o multime de motive. Pe multe le stiti. Sa o iau de la capat, cu ce s-a intamplat, cine a fost… (…) Nu as mai vrea sa fac lucrul acesta. Nu este nicio secretomanie. Nu vreau sa o mai iau de la capat cu toate subiectele, am alte lucruri de facut, imi este bine asa. (…) Stie toata lumea de ce am plecat in Costa Rica. Sa o iau de la capat, cu ce s-a intamplat in dosarul acela, cine m-a judecat, cine a fost in spate… (…) Responsabilitatile pe care le am acum sunt mai mari decat cele doar pentru mine. (…) Eu cred ca lucrurile sunt in schimbare spre normalitate in tara aceasta, inclusiv in justitie. Pot sa spun ca usor, usor lucrurile intra in logica lor de legalitate”.

Raspunzand unei alte intrebari, Udrea a spus ca se pregateste de botezul fetitei si a negat ca Traian Basescu va fi nasul copilului.

Aceasta este prima iesire in public a Elenei Udrea dupa ce a revenit din Costa Rica, ea fiind insotita la Curtea de Apel Bucuresti de iubitul ei, Adrian Alexandrov.

Procesul a durat cateva minute, fiind amanat pentru 15 octombrie, deoarece unul dintre inculpatii din dosar nu avea avocat.

In iulie 2017, DNA i-a trimis in judecata pe Elena Udrea, Ioana Basescu si jurnalistul Dan Andronic in dosarul privind finantarea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2009.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, implicata direct in campania lui Traian Basescu, candidat la alegerile prezidentiale din 2009, a fost trimisa in judecata pentru savarsirea infractiunilor de instigare la luare de mita (doua fapte) si spalare a banilor (cinci fapte).

In acelasi dosar, Ioana Basescu, notar public, fiica fostului presedinte Traian Basescu, este acuzata de instigare la delapidare si instigare la spalarea banilor, iar Dan Andronic – de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

In dosar mai sunt judecati Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Dezvoltarii, Victor Tarhon, fost presedinte al Consiliului Judetean Tulcea, Ioan Silviu Wagner, la data faptei director general al unei societati comerciale cu capital majoritar de stat.

Procurorii sustineau ca, in cursul anului 2009, in contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, au fost colectate sume de bani provenite din infractiuni de coruptie, delapidare si evaziune fiscala, care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate in campanie.

“Legatura dintre persoanele care obtineau banii pe cale nelegala si prestatorii de servicii legate de campanie era realizata de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidati si, din aceasta pozitie, coordona atat achizitiile de servicii de campanie, cat si persoanele care au actionat ca intermediari pentru platile realizate, astfel incat sumele de bani sa ajunga la societatile prestatoare. Remiterea foloaselor infractionale s-a disimulat prin contracte fictive incheiate cu firme care prestau in realitate servicii in cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradala, tiparire de afise, reclame publicate in mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole si prestarea de servicii de consultanta”, arata DNA.

Udrea a primit o condamnare de 6 ani inchisoare in dosarul “Gala Bute”, insa pedeapsa a fost anulata, dupa ce Curtea Constitutionala a stabilit nelegalitatea completurilor de la Instanta suprema.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1