Udrea: Nu e nimeni care sa spuna in Romania ca Elena Udrea a luat spaga

PNL

Elena-UdreaFostul ministru Elena Udrea a declarat vineri, la ICCJ, ca nu exista nimeni care sa sustina, cu probe, ca ea ar fi luat mita.

“Nu e nimeni care sa spuna in Romania ca Elena Udrea a luat spaga, ma uit in camere si spun acest lucru, nu e nimeni care sa spuna asta si sa aiba dovezi”, a spus Elena Udrea dupa ce la instanta suprema au fost audiati trei martori in dosarul “Gala Bute”.

Ea a precizat ca ceilalti inculpati care au dat declaratii prin care o acuza de luare de mita au fost presati sa dea aceste declaratii si ca nu au probe care sa sustina afirmatiile facute.

“Am fost arestata doar in baza unor declaratii oscilante, nu mai spun contradictorii, nu mai spun ca mincinoase. Ma bucur ca ati vazut si voi cum sunt declaratiile in sala de judecata.Cand se ajunge cu niste fapte la esalonul inferior, alternativa este fie sa mearga la puscarie perioada intreaga, fie sa declare ca au dat banii mai departe catre Elena Udrea si sa primeasca o pedeapsa mai mica”, a mai spus fostul ministru al Turismului si Dezvoltarii Regionale.

Ea considera ca declaratiile celorlalti inculpati sunt contradictorii cu ceea ce s-a spus la urmarirea penala si tot ceea ce afirma acestia este facut pentru a-si micsora pedeapsa.

“Eu nu voi specula nimic, eu voi ramane in continuare ferma in a proba minciuna acuzatiilor care mi s-au adus si aceasta a fost solicitarea catre instanta, sa vada cat de sinceri sunt cei care dau declaratiile, si un judecator cu experienta vede aceste lucruri. Ei au recunoscut faptele, dar de fapt nu recunosc nimic: ‘Recunosc ca am luat o geanta de bani, dar i-am dat-o ministrului’. Asta nu e o recunoastere, e o incercare de a scapa de pedeapsa. Tipul acesta de recunoastere le aduce reducerea cu o treime a pedepsei”, a afirmat Elena Udrea.

Ea a aratat ca i-a avertizat pe subalternii ei din minister ca este posibil ca unii oameni de afaceri sa incerce sa le dea mita si i-a incurajat sa mearga la DNA daca aceste lucruri se intampla.

Potrivit unei postari pe pagina de Facebook, Elena Udrea spune ca acest dosar se numeste pe nedrept “Gala Bute” si ca ar trebui, de fapt, sa se numeasca “Dosarul Elena Udrea”, pentru ca este un dosar in care procurorii au “ingramadit in mare viteza” acuzatii la adresa sa, cu scopul de a obtine arestarea ei preventiva.

“Abuz in serviciu in conditiile in care nu se precizeaza ce anume am facut eu defectuos, ori nu am facut deloc, desi ar fi trebuit sa fac, in ceea ce priveste implicarea MDRT in Gala Bute. Trei luari de mita, pentru care singurele probe sunt declaratiile, mai greu sau mai usor date de fosti colaboratori, care fiind pusi in fata probelor si cu amenintarea arestarii, sfarsesc prin a recunoaste ca au luat bani, dar evident, nu pentru ei, ci pentru sef, pentru Elena Udrea! Ceea ce le-a adus libertatea, mie arestarea si, pentru ei in loc de o pedeapsa intreaga, reduceri succesive ale acesteia!”, scrie Elena Udrea.

Elena Udrea a fost trimisa in judecata pe 21 aprilie in dosarul “Gala Bute”, fiind acuzata de savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

In dosar au mai fost deferiti justitiei si fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea, Ștefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Nationale de Investitii, Dragos Marius Botoroaga — administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, si anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia si Breazu, au primit, cu stiinta sa, sume de bani de la reprezentantii unor societati comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrarilor finantate de ministerul pe care inculpata il conducea.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2