UE a incheiat un acord cu SUA privind evacuarea pe cale aeriana a personalului medical european infectat cu Ebola

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Uniunea Europeana (UE) a anuntat vineri ca a ajuns la un acord cu Statele Unite ale Americii (SUA) privind folosirea ambulantelor aeriene ale unei companii americane pentru evacuarea medicilor sau asistentilor medicali europeni din Africa de vest, in cazul in care acestia contracteaza virusul Ebola, transmite Reuters.

Reprezentanti ai UE si ai Departamentului de Stat au semnat un acord joi privind folosirea de ambulante aeriene specializate operate de companiaamericanaPhoenix Air, a precizat purtatorul de cuvant al Comisiei Europene David Sharrock.

Departamentul de Stat al SUA are un contract exclusiv cuPhoenix, una din cele cateva societati care dispun de capacitatile necesare pentru transportul pacientilor cu Ebola.

Acordul nu stabileste limite privind numarul de zboruri sau pacienti, a mentionat Sharrock. Acesta a explicat ca numarul medicilor si asistentilor de pe plan international dispusi sa se implice in combaterea epidemiei de Ebola din Africa de vest ar creste daca acestia ar sti ca pot fi evacuati rapid in cazul in care sunt infectati cu virusul bolii.

Comisia Europeana a incheiat de asemenea un acord cu compania logistica Kuehne&Nagel, cu sediul in Elvetia, acord ce ii permite sa foloseasca serviciile firmei franceze Medic’Air si posibil ale altor firme, pentru cazuri mai putin grave, a mai spus purtatorul de cuvant.

David Sharrock nu a putut preciza cat vor costa Comisia aceste acorduri, dar a mentionat ca executivul european a rezervat 3 milioane de euro pentru evacuari medicale in urmatoarele cateva luni.

Epidemia de febra hemoragica Ebola a ucis peste 4000 de oameni incepand din martie in centrul epidemiei, Liberia, Guineea si Sierra Leone, trei tari sarace din Africa de vest.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2