UE a inghetat bunurile a 18 responsabili ucraineni

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Uniunea Europeana a inghetat bunurile a 18 responsabili ucraineni ai fostului regim al lui Viktor Ianukovici, printre care chiar presedintele inlaturat, a anuntat UE joi, informeaza AFP citata de Agerpres.

Lista acestor 18 personalitati, fosti apropiati ai lui Ianukovici, a fost publicata in Jurnalul Oficial al UE chiar inaintea desfasurarii la Bruxelles a unui summit european extraordinar consacrat crizei ucrainene.

Acesti responsabili au fost “identificati” ca fiind implicati in “deturnare de fonduri publice”, a declarat Consiliul European intr-un comunicat. “Sanctiunile includ masuri pentru a incerca recuperarea fondurilor deturnate”, a adaugat el, precizand ca sanctiunile au fost “stabilite initial pentru 12 luni”.

UE concretizeaza astfel deciziile luate la 20 februarie si 3 martie cu ocazia a doua reuniuni ale ministrilor europeni ai afacerilor externe consacrate crizei ucrainene.

Ea intentiona initial sa aplice, in plus fata de inghetarea activelor, o interdictie de viza pentru calatorii in interiorul UE.

In afara de Viktor Ianukovici, lista include 17 responsabili ai fostului regim, ministri, procurorul general, responsabili ai administratiei, precum si pe fiul lui Ianukovici, Aleksandr, a a precizat UE in Jurnalul ei Oficial.

Elvetia a decis deja sa inghete de la 28 februarie bunurile lui Ianukovici si ale altor 19 responsabili ai fostului regim, dintre care fiul fostului presedinte, care detine o avere estimata la peste 500 de milioane de dolari si o societate comerciala in Elvetia specializata in vanzare de carbune din Ucraina.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *