UE acorda o noua transa de 500 de milioane de euro ajutor catre Ucraina

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

bani euroComisia Europeana a acordat miercuri o noua transa de 500 de milioane de euro ajutor catre Ucraina in schimbul implementarii de reforme, in contextul in care Kievul are un nou guvern prooccidental, informeaza AFP citata de Agerpres.

‘Comisia, in numele Uniunii Europene, a acordat 500 de milioane de euro Ucrainei in cadrul unui program de asistenta macroeconomica aprobat la inceputul acestui an’, afirma CE intr-un comunicat.

Uniunea Europeana urmeaza sa acorde in primavara anului viitor suma de 250 de milioane de euro Ucrainei, a carei economie se confrunta cu probleme.

‘Europa isi respecta promisiunile de solidaritate fata de Ucraina. Oferim un sprijin esential poporului ucrainean in vremuri dificile pe plan economic si social’, a declarat comisarul european pentru afaceri economice Pierre Moscovici.

‘In schimb, este vital ca tara sa-si mentina ritmul reformelor pentru a crea un mediu prosper si durabil pentru toti ucrainenii’, a adaugat el. Reformele cerute de UE se refera in special la gestionarea finantelor publice, la lupta impotriva coruptiei, fiscalitate, energie si sectorul financiar.

In total, Uniunea Europena va acorda 1,6 miliarde de euro sub forma de imprumuturi Ucrainei prin intermediul programului sau de asistenta macroeconomica, conditionat de reforme.

Aceasta suma face parte dintr-un plan de ajutor mult mai mare de 11 miliarde de euro sub forma de imprumuturi, subventii, strangere de fonduri pentru politica regionala, precum si investitii ale Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2