UE acorda venezuelenilor ajutoare umanitare de 35 de milioane de euro

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Uniunea Europeana a confirmat vineri acordarea unui ajutor de 35 de milioane de euro destinat venezuelenilor, dintre care o mare parte fug din tara lor aflata in criza, precum si tarilor din America Latina care ii primesc pe acesti exilati, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Premierul spaniol, Pedro Sanchez, anuntase cu o zi inainte, in cursul unei conferinte de presa in Columbia, ca UE pune „35 de milioane de euro la dispozitia Americii Latine pentru a face fata” acestei crize migratorii.

Vineri, sefa diplomatiei europene, Federica Mogherini, a declarat, la finalul unei reuniuni la Viena a ministrilor de externe, ca UE a „adoptat un program de ajutoare umanitare de 35 de milioane de euro pentru a-i sustine pe venezuelenii din tara lor, dar si pentru cei adapostiti in tarile vecine si comunitatile gazda”.

Finantarea se va concentra asupra activitatilor axate pe „alimentatie, apa, sanatate si sprijinirea celor mai vulnerabile persoane”, a adaugat ea.

Economia venezueleana s-a prabusit in haos cu incepere din 2013, anul instalarii la putere a lui Nicolas Maduro.

Pentru a scapa de saracie, hiperinflatie, falimentul serviciilor publice si penuria din tara lor, sute de mii de venezueleni emigreaza in tarile vecine ca Brazilia, Columbia, Ecuador, Peru si Chile, punand aceasta regiune sub presiune.

Potrivit Natiunilor Unite, din cele 2,3 milioane de venezueleni care traiesc in strainatate pentru o populatie de 30,6 de milioane de persoane, peste 1,6 milioane au plecat din 2015. Aproape 90% dintre ei s-au refugiat in tarile din regiune, mai scrie AFP.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2