UE acuza Rusia ca foloseste gazele naturale ca arma politica impotriva Ucrainei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger, a acuzat luni Rusia ca foloseste impotriva Ucrainei sectorul energetic drept arma politica si s-a pronuntat pentru un acord ruso-ucrainean care sa asigure continuitatea furnizarii gazelor independent de sanctiunile europene adoptate impotriva Moscovei, relateaza agentia EFE citata de Agerpres.

‘Trebuie sa fim in stare sa ne dam seama ca Rusia foloseste energia precum o arma, nu impotriva Uniunii Europene, ci evident impotriva Ucrainei, iar acest lucru este inacceptabil’, a declarat Oettinger in discursul sau inaugural rostit la Bratislava la Forumul Energetic European.

UE interpreteaza astfel intr-o cheie politica decizia Moscovei de a sista furnizarea de gaze pentru Ucraina, dupa ce nu a ajuns la un acord cu guvernul de la Kiev pentru plata datoriilor acumulate de acesta din urma.

Comisarul european a precizat ca se vor purta in continuare discutii pe canale bilaterale pentru a readuce Moscova si Kievul la masa tratativelor. ‘In ciuda dificultatilor politice, cred ca in chestiunea gazelor putem ajunge la un acord care sa ramana in afara sanctiunilor’, a indicat el referindu-se la sanctiunile adoptate de statele occidentale impotriva Rusiei dupa anexarea Crimeii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2