UE aproba solicitarea Greciei de a achita anticipat o parte din creditul de la FMI

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Mecanismul European de Stabilitate (ESM) a fost de acord luni sa permita Greciei sa restituie, inainte de scadenta, o parte din masivul imprumut luat de Fondul Monetar International (FMI), se arata intr-un comunicat al fondului de salvare al zonei euro, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Grecia vrea sa plateasca aproximativ 2,7 miliarde de euro (trei miliarde de dolari) din creditul primit de la FMI. Achitarea anticipata ar permite Atenei sa-si reduca costurile cu serviciul datoriei, deoarece imprumuturile de la FMI au o dobanda mai ridicata decat cea platita in prezent de Grecia pe pietele de obligatiuni.

Imprumuturile luate de Grecia de la FMI se ridica la aproximativ noua miliarde de euro.

„Restituirea inainte de scadenta a unei parti din creditul FMI este benefica atat pentru Grecia, cat si pentru Mecanismul European de Stabilitate”, a afirmat seful ESM, Klaus Regling.

In timpul crizei datoriilor din perioada 2010-2015, Grecia a fost in imposibilitate de a accesa imprumuturi de pe pietele de obligatiuni si a fost nevoita sa apeleze la credite masive de la FMI si de la guvernele din zona euro.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2