UE ar putea reda statelor membre posibilitatea de a aplica o cota redusa de TVA

Reclame home 1
Reclame home 1

calculator taxeUniunea Europeana ar putea reda statelor membre posibilitatea de a reduce Taxa pe Valoarea Adaugata, potrivit unui proiect consultat de Reuters, o decizie care ar urma sa se bucure de sprijin la nivelul intregii Europe, mai ales in Marea Britanie, unde criticile cu privire la controlul centralizat al Bruxelles-ului au determinat organizarea unui referendum cu privire la apartenenta la UE.

Proiectul subliniaza ca dreptul Marii Britanii de a aplica un TVA zero va fi mentinut. De aceasta derogare beneficiaza si alte vechi state membre, insa doar autoritatile de la Londra o utilizeaza frecvent, in special pentru produse alimentare si medicamente.

Textul UE, care ar urma sa fie publicat saptamana viitoare, constata ca „TVA are nevoie sa fie modernizata si repornita”. Documentul sustine ca statele membre ar putea fi autorizate sa aleaga care sunt produsele care vor beneficia de un TVA redus, in conditiile in care in prezent nivelul minim este fixat la 5% iar Comisia controleaza lista produselor si serviciilor eligibile pentru acest nivel redus de TVA.

Daca vor fi aprobate, noile reguli ar putea da guvernelor mai multa putere fie pentru a modifica lista, fie pur si simplu pentru a elimina complet aceasta lista. O alternativa si mai ambitioasa ar fi sa li se acorde statelor membre „o mai mare libertate cu privire la numarul ratelor reduse si nivelul acestora”, se arata in proiectul consultat de Reuters.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole