UE considera Grecia drept o „parcare” pentru migranti, denunta premierul elen Kyriakos Mitsotakis

Reclame home 1
Reclame home 1

Uniunea Europeana considera Grecia si alte tari de intrare in Europa drept ‘parcari foarte comode pentru refugiati si migranti’, a acuzat premierul grec Kyriakos Mitsotakis intr-un interviu aparut in editia de marti a publicatiei germane Handelsblatt, potrivit AFP, informeaza AGERPRES.

In acest interviu, seful guvernului conservator regreta ca UE ‘ignora problema’ recrudescentei sosirilor migrantilor in Grecia.

Peste 1.350 de persoane au sosit in insulele grecesti prin Marea Egeee numai intre vineri si luni, potrivit garzilor de coasta elene.

‘Aceasta nu poate sa continue’ asa, a declarat Kyriakos Mitsotakis, ales la 7 iulie.

‘Europa considera tarile de intrare, precum Grecia, drept parcari foarte comode pentru refugiati si migranti. Aceasta este oare solidaritatea europeana? Nu!’, a afirmat premierul grec, avertizand:’Nu voi mai accepta’ aceasta situatie.

El a criticat Turcia pentru ca ‘incearca sa utilizeze problema migratiei drept un mijloc de presiune asupra Uniunii Europene’.

‘I-am spus deschis presedintelui (turc Recep Tayyip) Erdogan ca nu poate instrumentaliza migrantii si refugiatii daca vrea sa aiba relatii bune cu Grecia’, a avertizat Mitsotakis.

De exemplu, a continuat el, ‘cand sesizam garzile de coasta turce si le anuntam despre o ambarcatiune cu migranti care a parasit coasta turca, nu avem nicio reactie. Aceasta este inacceptabil pentru ca incalca acordul UE-Turcia privind refugiatii’, a declarat premierul grec.

Guvernul de la Atena si-a exprimat dorinta de a trimite in Turcia circa 10.000 de migranti pana la sfarsitul anului 2020, in conformitate cu pactul din martie 2016 intre Bruxelles si Ankara.

La inceputul lunii octombrie, executivul elen a anuntat transferul in etape a 20.000 de persoane din insulele grecesti spre continent pana la sfarsitul lunii decembrie pentru a degaja taberele suprapopulate din insule.

Peste 32.000 de persoane stau in prezent in conditii precare in cinci ‘hot-spots’ din Lesbos, Samos, Leros, Chios si Kos (tabere unde sunt inregistrati), in conditiile in care capacitatea lor este teoretic de numai 6.200.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole