UE deblocheaza un miliard de euro pentru energiile verzi

Reclame home 1
Reclame home 1

Comisia Europeana a anuntat marti ca a acordat o finantare de un miliard de euro pentru un numar de 19 proiecte destinate cresterii productiei de energii verzi, printre care se numara si 300 milioane de euro pentru un proiect de captare a CO2 in Marea Britanie, transmite AFP citata de Agerpres.

Programul ‘NER 300’ va fi finantat gratie sumelor rezultate de pe urma vanzarii drepturilor de poluare in UE, ceea ce face ca ‘poluatorii sa devina motorul dezvoltarii noilor initiative in favoarea reducerii emisiilor de CO2’, precizeaza executivul comunitar intr-un comunicat de presa.

In total, au fost retinute la finantare 19 proiecte, din 12 state membre: Croatia, Cipru, Danemarca, Estonia, Franta, Irlanda, Italia, Letonia, Portugalia, Spania, Suedia si Marea Britanie. Aceste proiecte vor creste productia de energie din surse regenerabile in UE cu aproape 8 terawati ora (TWh), ceea ce corespunde cu consumul anual de electricitate al Ciprului si Maltei. De asemenea, aceste proiecte vor capta 1,8 milioane CO2 pe an, echivalentul scoaterii de pe drumuri a unui milion de autoturisme.

‘Aceste proiecte vor ajuta la protejarea mediului si vor face Europa mai putin dependenta de energie’, a declarat comisarul european insarcinat cu schimbarile climatice, Connie Hedegaard. ‘Suma de un miliard de euro pe care am acordat-o astazi va permite strangerea unor investitii suplimentare de 900 milioane de euro. In concluzie, aproape doua miliarde de euro vor fi investite in tehnologii prietenoase cu mediul in Europa’ a adaugat Hedegaard.

Comisia Europeana vrea ca cele 28 de state membre sa se angajeze ca, pana in 2030, sa-si reduca emisiile de gaze cu efect de sera cu 40% in raport cu nivelele din 1990.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole