UE: Numărul cererilor de azil în ianuarie-august, în scădere cu 31% faţă de perioada similară din 2019

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Numărul cererilor de azil în Uniunea Europeană a scăzut cu 31% în perioada ianuarie-august faţă de perioada similară din 2019, a anunţat miercuri Biroul european de sprijin pentru azil (EASO), transmite Reuters, informează AGERPRES.

EASO, ce are sediul în Malta, a înregistrat 295.075 de cereri de azil în perioada 1 ianuarie-31 august. Datele acoperă Uniunea Europeană plus Norvegia şi Elveţia, cele mai multe cereri de azil fiind depuse de către sirieni, afgani, venezueleni şi columbieni.

”Mobilitatea redusă şi măsurile de urgenţă privind pandemia de COVID-19 încă afectează numărul cererilor care sunt depuse la autorităţile naţionale pentru azil”, a explicat EASO.

Agenţia a consemnat creşteri semnificative ale cererilor de azil în lunile iunie şi iulie, în urma relaxării măsurilor de izolare, în timp ce în august numărul solicitărilor a scăzut cu 7% comparativ cu iulie, până la aproximativ 40.000.

În luna august, 5.394 de sirieni (13% din total) şi 3.800 de afgani (10% din total) au depus cele mai multe cereri de azil în UE, Norvegia şi Elveţia, ei fiind urmaţi de venezueleni (3.600, reprezentând 9% din total) şi columbieni (3.300, reprezentând 7% din total), dar analizele EASO sugerează că aceşti solicitanţi nu sunt nou veniţi.

În luna august, 26% dintre cererile de azil au primit o decizie pozitivă, faţă de 23% în iulie. În perioada ianuarie-august, indicatorul are o valoare medie de 31%.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2