UE promite un raspuns „rapid si adecvat” la amenintarile SUA privind taxele pe automobile

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Comisia Europeana a promis luni un raspuns „rapid si adecvat” daca Washingtonul isi va pune in practica amenintarile de a introduce taxele vamale suplimentare pentru automobilele europene importate in SUA, transmite AFP, informeaza AGERPRES.

Duminica seara, ministrul american al Comertului a anuntat in mod oficial ca a remis Casei Albe un raport cu privire la industria auto, care ar putea conduce la introducerea unor taxele vamale suplimentare pentru automobilele importate, ceea ce ar intensifica disputele comerciale cu Europa.

Presedintele Trump are la dispozitie 90 de zile pentru a decide daca va impune sau nu taxele vamale suplimentare pentru automobilele importate, o decizie care ar afecta serios industria auto din Europa, in special cea din Germania.

„Comisia Europeana este la curent cu finalizarea unei anchete demarate de Ministerul american al Comertului cu privire la intrebarea daca importurile de automobile reprezinta o amenintare pentru securitatea nationala americana. Daca acest raport se va traduce prin masuri care ar aduce prejudicii pentru exporturile europene, Comisia va reactiona in mod rapid si adecvat”, a declarat purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Margaritis Schinas. Executivul comunitar spera insa pentru moment la un rezultat pozitiv al negocierilor comerciale intre Uniunea Europeana si SUA, avand in vedere acordul convenit in luna iulie 2018 intre presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si presedintele Donald Trump. Juncker „are incredere in cuvantul presedintelui Trump. UE isi va tine cuvantul, atata timp cat SUA vor face acelasi lucru”, a mai spus Margaritis Schinas.

Separat, purtatorul de cuvant al Guvernului german, Steffen Seibert, a declarat ca, in opinia Uniunii Europene, importurile de automobile in SUA nu sunt o chestiune care tine de securitatea nationala, ceea ce inseamna ca securitatea nu poate fi utilizata ca motiv pentru impunerea de taxe vamale suplimentare pentru importurile de automobile. Insa, daca SUA va impune tarife, Steffen Seibert a subliniat ca statele membre UE vor decide in comun cum sa reactioneze.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole