UE va aloca peste 24 de milioane de euro pentru crearea unui vaccin impotriva Ebola

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Uniunea Europeana (UE) va aloca 24,4 milioane de euro pentru crearea unui vaccin impotriva virusului Ebola, a anuntat joi biroul de presa al Comisiei Europene (CE), informeaza agentia Tass citata de Agerpres.

‘Am anuntat astazi alocarea unei sume de 24,4 milioane de euro din bugetul UE pentru acoperirea nevoilor urgente in cercetarea asupra virusului Ebola. Aceste mijloace sunt orientate spre finantarea a cinci programe de cercetare clinica pentru descoperirea unui potential vaccin sau testarea vaccinurilor experimentale’, se mentioneaza in comunicatul CE.

Potrivit serviciului de presa al CE, acesti bani din bugetul UE vor fi alocati in baza unei proceduri inlesnite, pentru a demara cat mai repede cercetarile.

‘Suntem intr-o cursa cu timpul in ceea ce priveste virusul Ebola. De aceea, pe de o parte trebuie sa actionam repede, iar pe de alta parte sa avem un raspuns pe termen lung la aceasta problema. De aceea, sunt fericit sa anunt alocarea a 24,4 milioane de euro, care vor ajuta la accelerarea celor mai de perspectiva studii pentru crearea vaccinului si metodelor de tratare a acestui virus’, a declarat presedintele in exercitiu al CE, Jose Manuel Barroso.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, infectia virala a cauzat deja moartea a 4.900 de persoane, din cele aproximativ 10.000 de persoane bolnave de Ebola. Aproape toate cazurile de deces si infectare cu Ebola s-au produs in trei tari din Africa de Vest: Guineea, Liberia si Sierra Leone.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *