ULTIMA ORA: Mai putini bani la Castane si despagubirea urgenta a baimarenilor, dupa furtuna de duminica

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Consilierii municipali iau atitudine, dupa dezastrul provocat in Baia Mare de furtuna de duminica. Prin vocea lui Gheorghe Gligan, acestia cer reducerea bugetului Sarbatorii Castanelor, pentru a folosi banii in vederea despagubirii baimarenilor care au suferit daune materiale.

„Avand in vedere insemnatele pagube materiale survenite pe raza Municipiului Baia Mare, in urma fenomenelor meteorologice produse in cursul zilei de duminica, 17 septembrie, in calitate de consilier local, doresc sa solicit administratiei baimarene alocarea unor sume de bani pentru a-i despagubi pe baimarenii afectati.

In acest sens, voi initia un proiect de hotarare, care sa diminueze bugetul actual alocat organizarii Sarbatorii Castanelor din acest an, prin reducerea sa de la 2,4 milioane lei la 500 mii lei. Cu acesti bani, s-a organizat si in alti ani, asa ca nu ar fi o problema pentru sarbatoarea orasului. Iar diferenta de 1,9 milioane lei (19 miliarde lei vechi) va fi folosita pentru a-i ajuta de urgenta pe cei carora furtuna le-a produs pagube materiale.

Consider ca este de datoria noastra, a celor care purtam responsabilitatea administrarii bugetului orasului, sa ii sprijinim pe baimareni in momente dificile. In acest sens, am discutat cu mai multi colegi consilieri despre alocarea fondurilor respective si cu totii au fost in asentimentul meu. Urmeaza ca initiativa aceasta sa imbrace forma juridica a unui proiect de hotarare, care va fi supus votului in Consiliul Local”, precizeaza Gheorghe Gligan, intr-un comunicat de presa trimis pe adresa de mail a redactiei.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

6 Comments

 1. Ionel

  De acord ca primaria sa despagubeasca unii cetateni dar mai apoi trebuie sa recupereze banii de la cei care sunt vinovati pentru constructiile neconforme si neingrijite care au fost luate de vant si au distrus tot ce au prins in cale.

  Reply
 2. dan

  Domnule Gligan,
  cred ca ai dreptate in ceea ce propui. Bezmeticeala de pe scene nu merita banii alocati, mai ales ca vor veni artisiti „last minute”, care nu au agende zilnice de lucru. Nu ar fi mai interesanta o sarbatoare in care numai copiii minunati din oras sa se manifeste pe scenele orasului, cu costuri mult mai mici? Sint trupe de teatru si muzica, sint formatii de liceeni si neliceeni, copii pe care ii vedem la festivaluri nationale si internatoionale. De ce nu ar merge banii spre ei?

  Reply
 3. Bla

  Nu inteleg de ce trebuie deapagubire atata timp cat este asigurare obligatorie pe locuinta. Banii se pot aloca mai bine pentru trecerea cablurilor de pe stalpi in pamant. Zeci de strazi sunt si acum fara curent dupa aproape 24 de ore.

  Reply
 4. banhidi

  consideram laudabila initiativa d-lui Gligan… dar sincer, nu cred ca va fi pusa in practica din cauza faptului ca membrii (consilierii) din CL ai Coalitiei pentru Baia Mare condusi de dl. Catalin Chereches nu vor sustine acest proiect..

  Reply
 5. Emil

  Război mondial în primărie Chereches este pus la zid de câțiva consilieri, păcat că procesul tărăgănat este un serviciu care îl ajuta sa fure în continuare.

  Reply
 6. pop vasile

  cand are de gand primaria sa despagubeasca pe cei ai caror autoturisme au fost afectate de vijelie?asteapta urmatoarea furtuna?s-a spus despagubire urgenta dar se lasa sa treaca timpul si oamenii sa uite ce s-a intamplat?

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole