Umbla vorba… Experiment soc. Pompierii voluntari din Lapus au salvat de la incendiu piscina unui localnic

Umbla vorba prin judet, cum ca pompierii voluntari de la Lapus au trecut la un nivel foarte avansat al experimentelor pe care le realizeaza, facandu-i invidiosi pana si pe specialistii in fizica atomica. Acestia profita din plin de incalzirea globala, care le ofera cele mai prielnice conditii pentru a testa reactiile chimice ale diverselor particule din mediu, la contactul cu apa. Pentru ca apa este destula, Doamne, multumim!, si ieftina ca braga, trebuie doar alese niste situatii propice intalnirii atomilor supusi cercetarii.

Zilele trecute, un astfel de experiment i-a impresionat pe localnicii din Lapusul Romanesc, succesul pompierilor fiind asigurat de preocuparea autoritatilor locale pentru progresul stiintei. La apelul telefonic al primarului Ioan Buda, baietii cu furtunul au intervenit prompt in gospodaria unui satean, unde, la o groapa de forma paralelipipeda, placata cu gresie, au actionat pentru stingerea aerului incins prezent in perimetrul supus studiului.

Dincolo de concluziile rezultate in urma ineditului test, dupa interactiunea moleculelor aerului incins cu cele ale apei reci, care urmeaza a fi publicate intr-un tratat de specialitate, interventia pompierilor este cu atat mai demna de apreciere, intrucat locul, numit de localinici „piscina lu’ Buda” (Radu Buda, consilier local PSD, n. red.), s-a umplut de apa, fiind acum in afara oricarui pericol, orice incendiu fiind exclus.

Ramane acum sa asteptam aprecierile stiintifice asupra ineditului experiment, precum si decorarea temerarilor pompieri de la Lapus, al caror curaj netarmurit le-a fost pavaza in stingerea aerului incendiat din „piscina lu’ Buda” si umplerea acesteia cu apa proaspata si ieftina. Tot printre purtatorii de furtun se mai vorbeste ca, la centru, Corpul de Control al primului-ministru pregateste o diploma speciala pentru a-l felicita pe primarul Ioan Buda (PSD si el) pentru apelul telefonic fara de care groapa cu gresie ar fi fost poate si acum plina de aer incins, fiind un real pericol de izbucnire a unui imens incendiu in zona.

Noi nu bagam mana in foc, dar asa am auzit. Sa nu ziceti ca nu v-am spus!

Mo si FOCa

Precizare: pamfletul de mai sus nu se refera la pompierii din cadru Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures, ci la cei voluntari, care actioneaza pe raza comunei Lapusul Romanesc, acestia din urma functionand in cadrul administratiei publice din localitate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1