Umbla vorba prin oras: PNL si PSD ar putea merge cu un candidat unic la Primaria Baia Mare – Ce ziceti de Liviu Marian Pop?

Asa cum le-am prins, asa le dam mai departe. Ca nu cumva sa credeti ca facem din ceea ce auzim un secret. Si cum prin urbe se vorbeste tot mai insistent de viitorul primar, e clar ca nu o sa va lasam sa nu stiti ce si cum.

Cristi Tagarlas n-a fost sa fie. Cel putin deocamdata. A dat „ignore” imediat dupa ce partidul i-a pus la dispozitie motorul turbo pe care l-a avut si Anghel. Cu imaginea primarului-martir, Anghel inca mai are un capital de voturi. Si nu are decat „cu mana ori cu ochiul semn a face” si o tona de voturi se rastoarna in caruta PNL. Ceea ce e de bine pentru candidatul liberal. Ideea e… cine a auzit de candidatul ideal? In afara de Tagarlas, la notorietate, liberalii sunt ca si cantaretii de jazz. Ilustrii instrumentisti, complet necunoscuti.

In atare conditii, liberalii, cum nu au o palarie magica, s-ar putea cupla cu pesedeii sa scoata un candidat unic. Ei, de asta ce ziceti? E chiar plauzibila, avand in vedere ca nici subalternii lui Dolha nu stau bine la capitolul nominalizari. Pe viceprimar tocmai l-au scos pe linie moarta. Adica ei se dadeau ca nu il vor interimar. Pardon de expresie, intr-adevar. Am pus mana la gura, sa ne fie cu iertare. De parca n-am sti cu totii ca asta inseamna pa si pusi dom’ Dolha.

Desigur, nu uitam ca in PSD sunt niste oameni de valoare. Dar iar revenim la aia cu jazz-ul. Si cum pe langa sigla mai trebuie si nume, e greu de imaginat o valoare pe care sa o fabrice dintr-o miscare maiastra social democratii baimareni. S-a vorbit de varianta Ludovica Parvu. Ea nu se inscrie in miscarea jazz-istica, avand o notorietate destul de pronuntata. Insa baimarenii vor altceva. Un sange proaspat. Sa aiba senzatia ca o pot lua de la zero. Cu „mami” nu au siguranta ca trenul care circula pe „Aceasta este Calea” va face cotitura pe care o doresc. Poate vor un soc.

PSD nu are omul de soc. Sau cel putin nu il stim noi. O fi la intrarea in sediul partidului, depunandu-si adeziunea. Nici Mitica Matei nu e tocmai rau, dar nici prea dornic sa se afirme dupa un esec in 2004. Omul a recunoscut franc. Nu mai doresc. Mi-a ajuns. In plus sunt si prea ocupat.

Zbaterea neuronala e mare. Liberalii si social democratii ar vedea un nume comun. Si ce ziceti de un Liviu Marian Pop. De exemplu. Sau cum ar veni. Liderul de sindicat din invatamant. Face omul treaba buna pe unde este. E de vreo 6 – 7 ani lider de sindicat si se stie ce potential are. Asa ca sa nu ziceti ca nu v-am dat un nume. Pe care atat PNL, cat si PSD, l-ar dori ca si candidat. Mai trebuie sa cada si la invoiala cu Pop.

PDL (ca se scrie fara cratima, mai nou) inca nu s-a decis. Si aici se vehiculeaza variante. Vasile Vlasin, de exemplu, care are vana lui in politica. Cu pacate, cu virtuti, omul e asociat cu un adversar al lui Anghel. Iar daca asta vor baimarenii (cei care merg la vot, nu la mitinguri), atunci am putea avea un candidat caruia,atat PNL, cat si PSD, ii poarta de frica.

PDL are si varianta Mariana Pop. Care l-a batut mar pe Dan Mihalache in toamna lui 2008, cand a vrut la Senat.  A pierdut din cauza algoritmului. I-a luat locul Titus Pasca. Pe care Pop l-a desfiintat pur si simplu. Iar daca PDL si PSD propun cate o femeie candidat, cum ar fi sa vina si PNL cu o prezenta feminina pe liste, daca tot le lipseste un nume de forta din randul barbatilor?

De altfel, nici UDMR nu trebuie scos in decor. Un procent va da si Ludi, dupa ce va ramane cu pensia lui colosala, evident, tandemului PNL – PSD. Sau doar PNL. Depinde de intelegerea celor doua parti.

Azi e luni. Maine e marti. Alte nume, alti candidati.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu