UMF Targu Mures, prima dintre cele 48 de universitati publice din Romania in privinta integritatii universitare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Targu Mures a fost clasificata de Societatea Academica din Romania ca fiind prima dintre cele 48 de universitati publice din Romania, in privinta integritatii universitare, a aratat rectorul Leonard Azamfirei, intr-un raport postat pe site-ul institutiei, informeaza AGERPRES.

“De curand universitatea a fost clasificata de Societatea Academica din Romania, o organizatie extrem de atenta si critica la ceea ce se intampla in mediul universitar, ca fiind prima dintre cele 48 de universitati publice in ceea ce priveste integritatea universitara. Este o recunoastere a unui management academic corect, transparent, deasupra oricaror tentative, facute de-a lungul timpului, de a se arunca asupra universitatii umbre sau indoieli (…) Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures s-a clasificat pe primul loc, cu patru stele, in clasamentul intocmit de Coalitia pentru Universitati Curate, in Raportul integritatii universitare din Romania, realizat de Societatea Academica din Romania si dat publicitatii in 17 noiembrie 2016”, a aratat rectorul UMF Targu Mures, in raportul sau de activitate pentru anul trecut, postat recent pe site.

Potrivit documentului, in realizarea clasamentului au fost evaluate 48 de universitati publice din tara dupa o serie de criterii cum sunt transparenta si corectitudinea administrativa, corectitudinea academica, calitatea guvernantei, corectitudinea financiara, meritocratia si antidiscriminarea.

“La criteriul ‘meritocratie’ s-au evaluat calificarea si output-ul asteptat de la nivelul scolilor doctorale (numarul de citari ale conducatorilor de doctorat), pe domenii de stiinte. Si la acest criteriu, Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures a ocupat primul loc intre toate Universitatile de Medicina si Farmacie din tara”, a precizat profesor doctor Leonard Azamfirei.

Acesta a aratat ca, anul trecut, universitatea a trecut prin procesul de evaluare institutionala ARACIS, desfasurat la fiecare 5 ani, pastrandu-si calificativul de incredere ridicata. Astfel, in urma evaluarii periodice ARACIS UMF Targu Mures a obtinut calificativul de “Incredere ridicata” la programele de studii ‘Medicina’ (engleza), “Asistenta medicala generala” (romana si maghiara) si “Medicina dentara” (romana si maghiara), la fiecare dintre ele obtinandu-se pastrarea increderii cu marirea cifrei de scolarizare.

“Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures aduna la sfarsitul anului 2016 realizari si poate unele neimpliniri, ambele fiind rezultatul unui management universitar dependent major de resursa umana, de cadrul legislativ existent si de situatia economica specifica intregii tari. In anul 2016, mai ales in a doua lui parte, am avut ca obiectiv institutional major inceperea procesului complex de reforma curriculara. Demersul se dovedeste a fi extrem de dificil, din motive mai degraba subiective.

Sunt convins insa, mai mult ca oricand, cunoscand bine ce se intampla in alte universitati de profil din lume, care fac performanta, ca pentru a avea o universitate moderna, dinamica, performanta in procesul didactic, trebuie sa aducem la nivel international invatamantul medical din universitate”, a sustinut rectorul UMF Targu Mures.

Potrivit aceleiasi surse, opinia unanima a evaluatorilor a fost aceea ca universitatea functioneaza pe baze solide, are mecanisme eficiente si un ritm de dezvoltare academica foarte rapid, ceea ce ne confera credibilitate si predictibilitate.

Acesta a precizat ca, pe parcursul anului 2016, UMF Targu Mures si-a crescut vizibilitatea si pe plan international, atat prin cresterea semnificativa a numarului de studenti straini, cat si prin proiectele de cercetare cu componenta internationala castigate, schimburi de cadre didactice, ceea ce ramane un obiectiv major si pentru anul 2017.

Potrivit comunicatului, evaluarea a fost realizata pentru perioada 2012-2016.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2