Un alpinist din Nepal a escaladat 13 munti de peste 8.000 de metri in sase luni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Alpinistul nepalez Nirmal Purja a reusit vineri sa escaladeze varful Manaslu si sa stabileasca astfel un nou record, dupa ce a cucerit 13 dintre cei 14 cei mai inalti munti din lume intr-un interval de sase luni, a anuntat vineri organizatorul expedietiei sale, citat de agentia DPA, informeaza AGERPRES.

Fost soldat in armata Marii Britanii, barbatul in varsta de 36 de ani se afla intr-o misiune de escaladare a celor 14 varfuri de peste 8.000 de metri de pe Terra intr-un interval de 7 luni.

”El a reusit sa escaladeze Manaslu, vineri dimineata”, a anuntat Thaneswar Guragai din cadrul Seven Summits Trek din Kathmandu.

Manaslu este al optulea cel mai inalt munte din lume, avand altitudinea de 8.163 de metri.

In cadrul misiunii sale, Nirmal Purja a intampinat un obstacol dupa ce autoritatile chineze au decis restrictionarea accesului in acest sezon pe Shishpangmaa, al 14-lea pisc din clasamentul celor mai inalti munti din lume, invocand motive de siguranta dupa inrautatirea conditiilor meteorologice.

”Sper ca imi vor permite sa escaladez (muntele) in numele efortului uman”, a scris alpinistul nepalez pe contul sau de Twitter, luni, inainte de a urca pe Manaslu.

In 1987, alpinistul polonez Jerzy Kukuczka a incheiat cu succes escaladarea celor 14 cei mai inalti munti din lume, tentativa finalizata dupa sapte ani, 11 luni si 14 zile.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole